Odp: Jak przedstawiać ofertę Parze Młodej? Jakie narzędzia się przydają?
Cytat:
Zamieszczone przez
najlepszefoto.pl
Przekazałam, jeśli ustalę jakieś techniczne konkrety to dam znać.
Pozdrawiam,
Monika
Oto odpowiedzi:
Ad 1.
Temat dot. templatesetów (układów zdjęć) - każdy nowo stworzony układ dla danego produktu i zapisany jako szablon (przykładowo dla : FA 20x20 Akryl Prestige), zapisany jest w ścieżce
C:\Program Files\nKreator 3.1\MPR500 Pro 5\TemplateSets\FA 20x20 Akryl Prestige jako "kolejna" tj. kolejny folder "page_xx" przykładowo - w standardzie mamy do "page_15", gdy stworzymy 2 nowe rozkładówki z naszym ułożeniem, pojawią nam się foldery"page_16" i "page_17" - chcąc je zachować wystarczy skopiować i wkleić w tę samą lokalizację po reinstalacji programu. (UWAGA - układy pasują tylko do danego produktu, dla którego zostały stworzone! Tzn. teplatesety dla FA 20x20 Akryl Prestige nie będą działać poprawnie dla innych produktów nawet o tych samych wymiarach).
Ad 2.
Projekty zapisywane są w ścieżce w:
C:\Najlepszefoto\Gotowe projekty 3.1 ---- projekty wysłane
C:\Najlepszefoto\Projekty 3.1 --- projekty obecnie tworzone
By zachować projekty podczas reinstalacji programu, należy wcześniej skopiować zawartość tych folderów na pendrive, a następnie po formacie/reinstalacji nKreatora - wkleić w tą samą lokalizację. ---- UWAGA! - Projekty nie są kompatybilne z innymi wersjami programu ani w przód ani w tył.
Możliwości 'zapisz jako" nie ma i prawdopodobnie nie będzie, poprzez specyficzną strukturę projektów, które są na naszych serwerach "rozkodowywane".
Akurat przeniesienie templatek jest bardzo proste. Wszystkie są w katalogu:
C:\Program Files\nKreator 3.1\MPR500 Pro 5\TemplateSets\ - wystarczy je skopiować.
Te, które się utworzyło są w konkretnym katalogu np.:
C:\Program Files\nKreator 3.1\MPR500 Pro 5\TemplateSets\FK PRO 30x30 Classic\ - standardowo jest chyba 15 templatek. Wyższe numery to Twoje.
Ja tak robię i nie ma problemu.
Podobnie z niewysłanymi/wysłanymi projektami.
C:\Najlepszefoto\Gotowe projekty 3.1\
i
C:\Najlepszefoto\Projekty 3.1\
Wystarczy skopiować katalogi zgodne z nazwą projektu.
Ja standardowo instaluję NK na innym dysku i jest jeszcze łatwiej.
Nie zmienia to faktu, że program jest przaśny, niekonfigurowalny.
Ikony zdjęć do umieszczania w projekcie bardzo małe.
Tak duża (największa w Polsce) firma, chyba powinna wreszcie zrobić coś z tym dinozaurem i nie chodzi mi tu o powiązanie projektów tylko z odpłatnym zalamo, bo to mogę zrobić sam projektując album i wysyłając do nf pliki tiff choćby.
Widzę, że mnie uprzedzono. Nie widziałem na telefonie powyższego wpisu.
Dzięki za informację.
Sprawdziłem i jest wszystko ok :)
Mało to wygodne, no ale działa..
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Zawsze jest dostępny dla mnie mój opiekun i polecam się z nim kontaktować.
W jaki sposób zostaje przydzielony taki opiekun?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Przy nawiązaniu współpracy zostałem poinformowany kto będzie się mną zajmował. Zawsze można też zadzwonić i się dopytać. Akurat kontakt telefoniczny jest bardzo dobry. Tak się złożyło, że moim opiekunem jest właśnie Pani Monika - bardzo miła osoba, którą przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Ja współpracuję od paru lat i ostatnio zorientowano się (po moim pytaniu w tym wątku), że nie mam "opiekuna" :D Nie wiem jaka jest jego rola. Od lat go nie miałem i jakoś to się kulało. Oprócz ostatniej wpady, za którą nikt nie wziął odpowiedzialności. Nie ujrzałem nawet słowa PRZEPRASZAM. Za to ja musiałem przepraszać klientów za ewidentnie nie mój błąd i na własny koszt wysyłać albumy za granicę. I to mnie wkurza najbardziej. Kompletny brak odpowiedzialności nf. Zrobią bubla a Ty się tłumacz.
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Przy nawiązaniu współpracy zostałem poinformowany kto będzie się mną zajmował. Zawsze można też zadzwonić i się dopytać. Akurat kontakt telefoniczny jest bardzo dobry. Tak się złożyło, że moim opiekunem jest właśnie Pani Monika - bardzo miła osoba, którą przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Witam,
opiekunowie są od jakiegoś czasu przypisywani do klientów (nie działa to od zawsze), ale jak widać tutaj zadziałało bez zarzutu. Koleżankę chętnie pozdrowię - zbieżność imion :)
Monika
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Witam, proszę o e-mail w wiadomości prywatnej to zaraz sprawdzę, że został do Pańskiego konta przypisany opiekun.
Pozdrawiam,
Monika
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
blackninja
Ja współpracuję od paru lat i ostatnio zorientowano się (po moim pytaniu w tym wątku), że nie mam "opiekuna" :D Nie wiem jaka jest jego rola. Od lat go nie miałem i jakoś to się kulało. Oprócz ostatniej wpady, za którą nikt nie wziął odpowiedzialności. Nie ujrzałem nawet słowa PRZEPRASZAM. Za to ja musiałem przepraszać klientów za ewidentnie nie mój błąd i na własny koszt wysyłać albumy za granicę. I to mnie wkurza najbardziej. Kompletny brak odpowiedzialności nf. Zrobią bubla a Ty się tłumacz.
Witam ponownie,
tak jak wspominałam opiekunowie nie działają od kilku lat i czasem zdarzy się, że ktoś nie ma z góry przypisanego opiekuna. Zatroszczę się, aby następnym razem był już takowy do Pana przypisany.
Pozdrawiam,
Monika
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
blackninja
Witam ponownie,
tak jak wspominałam opiekunowie nie działają od kilku lat i czasem zdarzy się, że ktoś nie ma z góry przypisanego opiekuna. Zatroszczę się, aby następnym razem był już takowy do Pana przypisany.
Pozdrawiam,
Monika
No i kolejna wpada.
Odbitki zamówione ponad tydzień temu (17.08).
Po dwóch dniach mail - wysłane.
Następnego dnia - Wyślemy jutro.
Minęło kilka dni - cisza.
"Konsultant" nie raczy odpisywać na maile.
BRAWO!
Reklama na 102!
Cytat:
Zamieszczone przez
blackninja
No i kolejna wpada.
Odbitki zamówione ponad tydzień temu (17.08).
Po dwóch dniach mail - wysłane.
Następnego dnia - Wyślemy jutro.
Minęło kilka dni - cisza.
"Konsultant" nie raczy odpisywać na maile.
BRAWO!
Reklama na 102!
Witam,
Niestety w systemie nastąpiły techniczne problemy z kilkoma zamówieniami (m.in. z Pańskim). Sprawdzałam e-maile i został Pan poinformowany, że zamówienie niestety będzie wysłane z opóźnieniem. W takich sytuacjach nie jesteśmy nic więcej w stanie zrobić. Przepraszamy za opóźnienie i mamy nadzieję, że więcej się Panu coś podobnego nie przydarzy.
Pozdrawiam,
Monika
Cytat:
Zamieszczone przez
najlepszefoto.pl
mamy nadzieję, że więcej się Panu coś podobnego nie przydarzy.
Hehe, dobre :) To zróbcie coś z tym, żeby klientom się nie przydarzało, a nie tylko miejcie nadzieję. Śledzę ten wątek i myślę sobie dlaczego niektórzy na własne życzenie "katują" i składają zamówienia w miejscach, gdzie robi się masówkę i nie może być mowy o skutecznej kontroli jakości. Robienie zamówień w takim miejscu to jak stąpanie po polu minowym, ja bym już nie zaryzykował. Jedyny duży producent albumów do którego mam jeszcze zaufanie to pan B. (żeby nie reklamować, ale wiadomo o kogo chodzi). Ze swojej strony polecam poszukać jakiegoś małego fotolabu w swoim mieście lub bliskiej okolicy, który może nie jest bardzo znany i nie super hiper oferty, ale bardziej stara się o klienta. Odkąd przerzuciłem się właśnie na małe laby, nie mam praktycznie żadnych problemów. W ciągu roku zdarzy się może jedna drobna reklamacja i tyle. Dodatkowo jak mam fotolab w miejscu zamieszkania, to zawsze w razie problemów można podjechać i wyjaśnić sprawę. Kontakt przez to jest dużo łatwiejszy i wcale nie potrzeba żadnych "opiekunów klienta", bo sprawy załatwia się od ręki.