zadzwonić, poinformować że czekasz na wpłatę 24h od telefonu a później przekazujesz sprawę mecenasowi
Wersja do druku
zadzwonić, poinformować że czekasz na wpłatę 24h od telefonu a później przekazujesz sprawę mecenasowi
Tak to wygląda jedynie z definicji tego Urzędu. Miałem kiedyś nieprzyjemność spotkania z Rzecznikiem i nic z tego konstruktywnego nie wynikło niestety :(
Jeśli faktycznie minął termin i nie otrzymałeś pieniędzy, to jedyne co możesz zrobić, to złożenie zawiadomienia na Policję po uprzednim poinformowaniu rzeczonej firmy.
A ja mam całkiem odmienne doświadczenie. Co prawda dotyczyło to kilka razy odzieży i obuwia a nie sprzętu RTV ale w gdańsku po tygodniu od zgłoszenia rzecznikowi problemu dostawałem telefon od firmy w której kupowałem z prośbą o stawienie się i odbiór pieniędzy. Wszystko więc pewnie zależy od tego na kogo trafimy.
No jasne ale informacja o zgłoszeniu zawiadomienia na Policję zawsze działa i jeszcze się nie zawiodłem :) Jednak najprzyjemniej zawsze się jest dogadać.
ja bym im wyslal linka do tego watku.
jak sytuacja, oddali kasę ?
Po zgłoszeniu sporu na allegro, poinformowaniu o rzeczniku i policji, wczoraj (2015-07-21) pojawiły się pieniądze na koncie.
Koszt odesłania towaru do sklepu nie został zwrócony.