Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Przepraszam jeśli to lamerskie pytanie ale czy eye F w EOS R się nada do pracy profesjonalnej (śluby, eventy). I ewentuaalnie czy ktoś mierzył jak się sprawuje Eye F porównania do Soniaka a7iii?
2 załącznik(ów)
Mało się w tym wątku dzieje, więc pozwolę sobie na małą wrzutę:
Dołożyłem do mojej R-ki 67 g
Załącznik 4696
i zrobiło się wygodniej
Załącznik 4697
Jest jakaś sensowną alternatywa dla oryginalnego grupy z baterią?
Fajnie wygląda ale funkcjonalność średnia bez wyzwalacza w pionie pod palcem.
Czy się mylę, że on nie ma guzika?
Cytat:
Zamieszczone przez
Shrek
Fajnie wygląda ale funkcjonalność średnia bez wyzwalacza w pionie pod palcem.
Czy się mylę, że on nie ma guzika?
Jesuuu. Przecież to nie jest pełny grip a jedynie uchwyt pozwalający oprzeć dolny mały palec i pewnie chwycić aparat. Takich uchwytów używam również w każdym ML. "Guziczków" szukaj w firmowych gripach, albo na domofonie ;)
Kupię ML bo jego zaletą jest mały rozmiar. Później dokupię i przykleję coś, żeby mieć namiastkę rozmiaru lustrzanki. ML to stan umysłu?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Kupię ML bo jego zaletą jest mały rozmiar. Później dokupię i przykleję coś, żeby mieć namiastkę rozmiaru lustrzanki. ML to stan umysłu?
Zakładam, że pomysł jest taki, że jak mam długą sesję foto to doklejam to coś a jak idę w góry to tego nie biorę i cieszę się małym rozmiarem ML ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Zakładam, że pomysł jest taki, że jak mam długą sesję foto to doklejam to coś a jak idę w góry to tego nie biorę i cieszę się małym rozmiarem ML ;)
Eee tam. W góry zabierasz m50 :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Eee tam. W góry zabierasz m50 :-)
Masz rację :lol:
Ja jestem stary i słaby ale młodzież pewnie ma tylko jeden komplet sprzętu.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
to samo sobie pomyślałem :), z ciekawości zapytam - a ten grip to chińczyk jest bo po nazwie nie idzie się zorientować?