AD1
na 16GB wchodzi 522 duzych RAWow.
Ja kupilem 2 x 16 bo nie chce jak mi cos padnie tracic wiecej materialu a 522 zdjecia wystarczaja praktycznie na caly slub - reszta to backup i na filmy.
AD2
Sandisk 16 90MB/s - polecam - chodzi jak burza
Wersja do druku
AD1
na 16GB wchodzi 522 duzych RAWow.
Ja kupilem 2 x 16 bo nie chce jak mi cos padnie tracic wiecej materialu a 522 zdjecia wystarczaja praktycznie na caly slub - reszta to backup i na filmy.
AD2
Sandisk 16 90MB/s - polecam - chodzi jak burza
ja korzyst z 16mb 60mb/s tez nie narzekam. a co do wielkosci wole jednak kiec kilka 16 niz mniej 32
chyba nie było Canon 1Dx, 5D Mark III and 1D Mark IV ISO Testing - YouTube
Ja tez uzywam 2 Sandisc 16/60, na wyswietlaczu pokazuje 525 zdjec na jednej karcie, a do tego z ciekawosci dolozylem Sandisc SD 16/45. Zostal mi po jakiejs konsoli do gier czy cos :) I wlasciwie przy "normalnym" fotografowaniu nie przeszkadza predkosc zapisu. W sumie nie wiem czy widze te roznice :), choc zapisuje tylko w RAW. Rzadko "strzelam seriami", jesli juz, to 5-6 na jeden strzal.
Panowie z tymi uszkodzonymi plikami RAW, miałem ten sam problem - okazało się że Pamięć RAM była uszkodzona, wymiana kości na nowe w skrzynce rozwiązała problem.
Mam pytanie do posiadaczy 5d3:
Czy po zasłonięciu obiektywu i włączeniu LIveView macie obraz zbliżony do tego poniżej?
Chodzi konkretnie o rozkład Magentowych plam.
Na moim nic podobnego nie pojawia się.
u mnie też bez takich wodotrysków
U mnie też nie ma tego ustrojstwa.