Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Czas na wiosenne zakupy. Najczęściej na wiosnę szkła wymieniam. Takie zadbane, z niskim przebiegiem, co mało palą, Niemiec płakał, jak sprzedawał. Wiecie...
W prehistorycznym 6D AF mi nie przeszkadza. to może zamienić 24-105/4 II (Internety udowodniły i każdy głupi wie, że nawet gorsze niż 24-70/4) na Ferrari Canon EF 24-70 mm f/2.8 L II EF USM...
I ta pulsująca żarówka w głowie... Przecież R z lepszym optycznie RF 24-70mm F2.8 L IS USM kompaktowe bardziej będzie... No i mi przeszło...
https://j.mp/3ajpP6l
Ale, że co Ci przeszło? Chcesz jednak kupić EF? Pamięatj, że jeszcze dojdzie adapter ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale, że co Ci przeszło? Chcesz jednak kupić EF? Pamięatj, że jeszcze dojdzie adapter ;)
Chyba bardziej Mu chodzi o wymianę 6d na R+RF24-70, ale po stwierdzeniu takich samych gabarytów stracił sens zakupowy :)
Takie pytanie, używacie jakiegoś szkła czy foli na wyświetlaczu? Jeśli tak, to co polecacie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pablo M
Takie pytanie, używacie jakiegoś szkła czy foli na wyświetlaczu? Jeśli tak, to co polecacie?
Od kilkunastu lat zawsze używam: Osłona na LCD (szkło) GGS. W starym Nexie 5 osłona GGS uratowała mi ekran LCD. Osłona pękła, ale pod spodem jak zdjąłem nie było żadnego śladu. Folia to strata kasy, bo chroni tylko przed rysami.
kup najtańszy na aliexpres i bedziesz zadowolony
Jestem pod wrażeniem ; Serio :) Taki Janosikowy Canon :mrgreen:
Canon EOS R otrzymał płatną (sic!) aktualizację oprogramowania, która więcej zabiera, niż daje użytkownikowi aparatu:
https://www.optyczne.pl/14914-news-A...latkowych.html
dziwne ale w sumie rozsądne
zauważyłem ze osoby które filmują aparatem robią to częściej niż zdjęcia
wiec skoro chcą mieć kamerę to niech dopłacają
mogli od razu kupić kamerę i mieć wszystko w pakiecie
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
aktualizację oprogramowania, która więcej zabiera, niż daje użytkownikowi aparatu:
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
mogli od razu kupić kamerę i mieć wszystko w pakiecie
Oj, grupa malkontentów.
To jest najlepsza jak do tej pory integracja z Dragonframem spośród innych marek i pozostałych modeli Canona.
Rozdzielczość live view po USB jest ponad trzykrotnie większa niż w Sony, Nikonie, Fuji, czy Olku, od Panasa dziesięciokrotnie.
To czyni ten model najbardziej użytecznym narzędziem do pracy w tym programie.
Nie jest to program do tradycyjnego filmowania, ani do timelapsów, to jest kombajn do animacji,
integrujący sterownie wszelkich nastaw aparatu, motion control i światła.
Przecież nie ma obowiązku wgrywania tej aktualizacji, ona jest dla wąskiej grupy specjalistów
i dlaczego miała by być darmowa skoro musi to wykonać serwis, czyli nie jest to zwykła zmiana softwarowa.