Dzięki WIELKIE Panowie za wszystkie odpowiedzi. Za około 2 mies. zaprezentuję foty ślubne wykonane tym zestawem.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Dzięki WIELKIE Panowie za wszystkie odpowiedzi. Za około 2 mies. zaprezentuję foty ślubne wykonane tym zestawem.
Pozdrawiam
Też mam ten problem bo mam 16 k refundacji ale kupię tylko 5dmk2, 24-70L i 430. Mam problem z backupem pewno narazie będzie analog. Potem pierwszy zakup to druga pucha jakieś 40d nawet z kitem albo jak dobrze pójdzie z eLkopodobnym 17-55. Długo potem będzie druga pucha FF i eLki stałki 24, 85 i może 70-200 f4L tylko nie wiem czy on się przyda? Pewno sensowne było by kupienie 24-105L i mocniejszej lampy ale nawyzywaliście go od spacerzoomów to go nie chcę :D. To będzie Wasza wina :D.
70-200 2.8 brac na slub to moim zdaniem przerost formy nad treścią, ogniskowa 85mm na cropie lub 135mm na FF to max, wiecej nie trzeba
a jak nosic dwa body i kilka stalek? dwa body ze szklami na szyji a reszta obiektywow na pasie pod reką, zadnych toreb i plecakow - te zostaja w aucie
w kosciele mam pod reka na pasie 15mm, 16-35L, 24L, 50L, 85 1.8, 135L
[QUOTE=pank;687950]Weź lepiej 85/1.4. QUOTE]
Chyba raczej 1.8 lub 1.2
Fakt, 1.8.
moze i wygladam smiesznie, szczegolnie ze duzy ze mnie facet ale ja sie tym nie przejmuje :-) nie ma chyba wygodniejszej opcji niz pas z obiektywami
hehe sądzicie, że dzięki większej ilości sprzęty jesteście lepszymi fotografikami? ;)
ja sadze ze dzieki wiekszej ilosci sprzetu mam wiecej mozliwosci aby stac sie lepszym fotografem, umiejetnosci bez sprzetu sa tak samo malo warte jak sprzet bez umiejetnosci
czesto jadac do kosciola nie mam pojecia co zastane na miejscu, zreszta moj sprzet praktycznie sie nie dubluje, kazdy obiektyw jest od czegos innego