Pisałem już przecież, że znajomy handlowiec oferował mi 5dmkII bez FV za 6800....Arturs więc się nie mija z prawdą. Po co miałby to robić?
Wersja do druku
Pisałem już przecież, że znajomy handlowiec oferował mi 5dmkII bez FV za 6800....Arturs więc się nie mija z prawdą. Po co miałby to robić?
Tenże handlowiec zapewniał mnie, że w hurcie już nie ma...Ale ja czekam dzielnie na spadek ceny starej, bo chce kupić zdrową używeczkę:)
no jak to poco - nabiłem sobie licznik ;)
no właśnie z tym może być różnie - jeszcze jest dostepność ale jeśli chodzi o nowego "starego" 5D to podobno kończą się zapasy i przy tych cenach "na wejściu" MK2 może szybko zniknąć z rynku - w lipcu z fakturą VAT z oficjalnej dystrybucji CP kosztował mnie około 6000 co przy obecnej cenie "na wejście" nowego modelu sugeruje raczej wymianę na nowy niż to co np. było z 40d/50d że w zasadzie można kupić nowe oba modele..
Artursie Drogi!
Dla mnie produkt jest wirtualny jeśli nie można wejść do sklepu i go kupić. To chyba oczywiste.
Ja wczoraj w nocy wrzucałem (jako Hyde i dr Jekyll jednocześnie) fotki z egzemplarza przedprodukcyjnego a nie kupionego w sklepie czy innej hurtowni.
Twoje wyjasnienia nt. ceny hurtowej, może i logiczne - dla większości forumowiczów nieprzydatne. Jakoś trudno mi wyobrazić, że nagle wszyscy, aby kupić 5DMII za 7100 brutto pędzą podpisać umowę z ABC Data i kupować stale miesięcznie u nich produkty za jakąś kasę:shock:
Nie narzekam na niską cenę. Po prostu kpię z Twojej łatwowierności.
No tak, tylko co będzie, jeśli masz rację:confused:
Cóż, przyjdzie oczywiście przeprosić. I z wielką chęcią to zrobię, o ile twoje rewelacje się potwierdzą.
Ale co z kolei będzie, gdy całkiem realna - podana przez przedstawiciela Canona - cena 8500 zł brutto sie sprawdzi? Cóż wtedy Królu Artursie?;)
Pozdrawiam
A co jeśli 5dmkII okaże się rakotwórczy?
co do zakupów w ABC dacie czy innej hurtowni to wiadomo że nie będą ludzie się masowo się rejestrować.. ale - każdy kto ma komputer pewnie go gdzieś kupił.. ma zaprzyjaźniony sklep / kolegę itp. i jest duża szansa że tam kupują - i jak odpowiednio "zagada" to może kupic z niedużym narzutem.. pewnie mniejszym niż duże sklepy.. skoro taki towar robi się "masowy" a gwarancję i tak żytnia realizuje to w zasadzie bez różnicy gdzie się kupi - jeśli nie będzie dużego ryzyka BF/FF itp. to w zasadzie wszystko jedno..
To nieładnie tak kpić z kogoś..
Nie jestem obrażalski, nawet jak okaże się że na wejściu cena będzie poniżej 7000 to Ci wybaczę i nie będę się napawał moralnym "zwycięstwem" bo to śmieszne, więc przeprosiny konieczne nie będą ;)
Nic... nie potnę się.. wtedy będziesz triumfował, że miałeś rację a my błądziliśmy.. Napiszę pochwalnego posta że jesteś debeściakiem ;) bo wiedziałeś lepiej niż my...
tylko co z tego wynika? że Canon więcej zarobi - nie wiem czy to powód do zadowolenia.. zauważ że jestem jednym z kilku osób które podają zbliżoną cenę..
Poza tym całe te 3000 postów to w dużym stopniu dywagacje i zestaw pobożnych życzeń - od AF i innych począwszy na cenie skończywszy..
I ja też pozdrawiam..
A wspomniałem gdzieś choć słowem, że mój znajomy kupuje we wskazanym przez Artursa sklepie? Ceny mogą się zatem różnić, jak sądzę.
Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Już nie ma (w/g handlowca) 5dmkI, jeszcze nie ma 5d mkII. Do niezbyt skomplikowane jak sądzę.
Rozumiem, ze sobie obydwaj żartujemy - i chwała! Lepsze to niż bezsensowne pyskówki, których w tym wątku nie brakuje. Wierz mi, cam chcialbym jeszcze z tysiączka urwać z ceny jaką zaproponował mi Canon - i nie omieszkam się potargować :)
Ale biorąc na logikę - jak tylko da sie wziąć nowa piątka za 8 tysków - to będzie całkiem przyzwoicie. Takie jest moje zdanie po macaniu wczorajszym przedsprzedajnej puszki (która zresztą parę razy się zawiesiła :) )
Życzę wszystkim jak najmniej wydanej kasy na 5DMII. I ciekawych zdjęć zrobionych następczynią kochanej starej piąteczki.:lol: