Wydłużył.
Z 2 - 2,5 tygodnia do 21 dni roboczych, czyli około miesiąca.
+ klauzulka o której copyman wspomina:
MZ do gwiazdki nie doczeka.
Wersja do druku
Doczeka, doczeka ... Spokojna Pańska rozczochrana :D Pierw się mleko pije a na końcu śmietankę spija :D Poza tym każdy tort musi mieć tą "wisienkę" :D
taaa znam ten program, kupiłem przedmiot u kolesia z allegro za marna kwote bo ok 120 zł on wysłal to nie wiadomo gdzie a napisane jest wyraźnie wplacie poprzez allegro dane do wysyłki oraz dodatkowo wysłałem maila że ja tam nie mieszkam i co??? Koleś powiedział że mi nie wyśle, allegro ma to w dup..e bo ma potwierdzenie że wysłał ale w sumie nieważne gdzie i mówia mi że mam się dogadać z tym kolesiem??? Nie mam ani kasy ani towaru. Zgłoszę na policje i jeszcze szybciej to umożą. Co śmieszniejsze nie jestem sam bo jeszcze jest jakieś 60 osób które tak miały ale nie zablokują mu konta bo dodatkowo ma 2tys pozytywów.
Więc nie mów mi tu o jakimś programie ochronnym bo to jedna wielka banda debili a ich system można sobie wsadzić. Szybciej cie zablokują jak napiszesz im jakieś niecenzuralne słowo niż kiwną palcem na oszusta.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Info od otc_poznań czy można podjechać i odebrać jednak sprzęt
canon 5dmkII + 580EX za 6500zł ???
odpowiedz:
witam jest to cena minimalna za jaka jestesmy w stanie sprzedac sprzet neistety w poznaniu juz nas niema przenosimy sie na dolny slask od 1.09 wrzesnia oraz uruchamiamy strone internetową
napisałem że w takim razie odbiorę na dolnym śląsku - ciekawe jaka odp bedzie...
^^ halogen, jeśli nie znasz zasad przyznawania pomocy przez allegro to jak mają Ci zwrócić pieniądze? Podstawowym warunkiem jest zgłoszenie sprawy na policję, skoro nie chcesz tego robić, bo z góry zakładasz, że i tak funkcjonariusze umorzą sprawę to już tylko i wyłącznie Twoja sprawa i Twoje pieniądze. Nie wiem, może ja mam jakieś idealistyczne podejście do policji z racji tego, że znam praktycznie wszystkie osoby pracujące w najbliższej komendzie (kwestia zawodu, nie jestem kryminalistą :) ), ale jakoś nie sądzę, że tego typu sprawy są ot tak umarzane.
A, sprzedawca obiecał mi wysyłkę 2. września, także poczekamy, zobaczymy :) Widocznie jestem ostoją spokojności, ale mi zakupy u otc jakoś adrenaliny nie podniosły. W sumie szkoda, pracuję za biurkiem, więc wrażeń nie mam zbyt wiele ;)
Ciekawe... podobno już od kilku miesięcy są na dolnym śląsku. Dzwoniłem się kiedyś pytać czy jak kupię to mogę w Pozku odebrać bo bywam tam często-gęsto ... A z tym sklepem to ściemnia już chyba od roku a może i więcej. Ktoś wcześniej pisał już o tym. A tak BTW to powinien czym przędzej w KRS-ie zmienić dane , a dokładnie adres siedziby. Nie zrobienie tego w określonym terminie grozi sankcjami. Na moje to on dalej w Pozku siedzi a ściemnia tylko ze zmianą adresu żeby go przypadkiem nie szukać lub zniechęcić do tego.
Tyle to ja też wiem... Chciało mi się poszukać :D O niepełnych sprawozdaniach też tam wyczytasz ... Chodzi mi o to że może już coś nowego zakombinował i f-ra może być wystawiona przez inny jego (lub kogoś podstawionego) podmiot. Dlatego takie problemy z otrzymaniem f-ry. Poza tym bez dowodu zakupu to sobie można kartą gwarancyjną d...e podetrzeć. Nawet jak towar jest "z polskiej dystrybucji" !
Dlatego raczej nie ma sensu ryzykować. Kto wie, może wkrótce stanie się to co przepowiadają inni: koniec wysyłek i dziękujemy...
Wydaje się proste i logiczne: sprzedaję towar, drukuję fakturę, dołączam do paczki i mam klienta z głowy. Po co odczytywać zbędne maile z prośbami i groźbami o fakturę lub wysłuchiwać ponagleń przez telefon?
Najprostszym wyjaśnieniem jest fakt, że sprzedaję się towar (a raczej bierze zaliczki), którego się nie ma. A jak się go ma fizycznie na stanie, to się go nie ma na stanie w księgowości, co może świadczyć o jakich nadużyciach.
Wiadome, że mając firmę, a tym bardziej prężną firmę - to stać jest człowieka na zatrudnienie fakturzysty za najniższą krajową. Dlatego też odpada tłumaczenie się niewysyłania faktur z powodu dużej sprzedaży.
Kupowałem ostatnio szkiełko za 5k, było wystawione przez omawianego użytkownika, ale stwierdziłem, że ryzyko 5k dla oszczędności 500zł jest bezsensowne. Kupiłem od sprzedawcy znanego na forum i po 2 dniach już cieszyłem się obiektywem. Dowód zakupu i gwarancja od ręki.
możliwe :) bo na pytanie że w takim razie może być na dym dolnym śląsku odbiór już nie odpisał :D ale jakie to by było piękne jakby można było odebrać np zamawiasz sobie taki aparacik + 580ex za 6500 zł i odbierasz w takim razie za 21 dni czy ile tam potrzebuje czasu skoro to nie ściema :P