Może i Pixmania jest drogim sklepem, ale ta karta na stronie producenta kosztuje 229,99 USD:
Lexar
Czy te 99 USD/ 420 PLN nie wskazuje na jakąś podróbkę?
Wersja do druku
Może i Pixmania jest drogim sklepem, ale ta karta na stronie producenta kosztuje 229,99 USD:
Lexar
Czy te 99 USD/ 420 PLN nie wskazuje na jakąś podróbkę?
Nie sugeruj się ceną producenta, ale tym linkiem.
Każdy partner biznesowy producenta może mieć inne stawki..
Kupiłem kilka dni temu SanDisk SDHC 32GB 45MB/s i jeśli chodzi o prędkość, to przy zdjęciach seryjnych po wyczerpaniu bufora pełne rawy lecą około 1/sekundę (mnie więcej, bo nie mierzyłem stoperem).
Jeśli chodzi o CF, to się wypowiem w tym tygodniu, bo jeszcze nie kupiłem (brakło w sklepie).
A teraz pytanie do użytkowników: ile średnio wam pokazuje bufor? Czytałem, że powinno być 15, nawet 18, a mi pokazuje zwykle 10 do 13 (w zalezności od iso, a od typu rawa nie).
A o moim pytaniu na wcześniejszej stronie wszyscy zapomnieli.
Krajobrazu chyba jeszcze nie robiłem na ISO 50, ale trochę portretów studyjnych. W moim odczuciu jest "lepsza" jakość na ISO 50. Jakoś szczególnie co prawda nie testowałem dynamiki - mnie interesowały głównie cienie w low-key, bo tu wychodzą bolączki matryc Canona. Na ISO 50, jak dla mnie, jest nadzwyczaj gładko.
Czy ktoś z posiadaczy Marka III spotkał się z problemem błędnego zapisu zdjęć na kartę, takiego jak np. opisanego tu:
http://forums.dpreview.com/forums/post/50766466 ?
Trafiłem już na kilka(naście) wątków dot. podobnej przypadłości, część z nich na 100% nie była związana z czytnikiem kart ani samymi kartami. Uszkodzone zostają najczęściej RAWy.
Z tego co widzę to chyba najczęstszy problem raportowany na zagranicznych forach. Zastanawia mnie jak często można trafić na taką felerną sztukę.
Mialem ten problem u siebie .Wymiana kart ,czytnikow nie pomagala.Problem byl w slabym kampie Po wymianie komputera problem zniknol .Uszkodzenie RAW wynikalo w momecie kopiowania z karty na komputer .