ja od siebie moge dorzucić yongnuo 565 z modyfikatorem odbłyśnikiem :P
no chyba, że uda mi się dokończyć bjuti disza DIY.
Do tego wyzwalacze yongnuo rf-603 :)
Wersja do druku
ja od siebie moge dorzucić yongnuo 565 z modyfikatorem odbłyśnikiem :P
no chyba, że uda mi się dokończyć bjuti disza DIY.
Do tego wyzwalacze yongnuo rf-603 :)
w zamian za możliwość podpatrzenia pracy i nauczenia się czegoś ciekawego w ramach obserwacji mogę udostępnić 430 EX II :smile:
metz 58af2
YN 460II
parasolka duża ~120cm srednica chyba
Przypominam o tym, że sama lampa kija daje - podobnego zonka już raz na plenerze z Cichym zaliczyliśmy, jak się okazało, że IR nie działa tak jak sobie wyobrażamy :)
Ja tam się nie znam, ale mogę potowarzyszyć. Mogę przynieść c430 i cztery albo i sześć rf603. A jeśli ma to się odbywać w lokalu, to może i Quantuum PT-200 co by akumulatorki oszczędzić:> Jakieś statywy, blendy i parasolki też by się znalazły.
Właściwie tylko weekendy i w sumie może być krucho z czasem.
Dobra skoro nikt nie precyzuje gdzie robimy to przyjmuje z góry, że robimy PLENEROWY STROBING - z racji tego, że w większości proponujecie właśnie lampki systemowe.
Teraz pytanie do Was robimy strobing jeszcze przed świętami? tzn. teraz na dniach
czy czekamy do stycznia?
ja jestem za tym żebyśmy spotkali się jeszcze w grudniu.
------------------------------
jak ustalimy wspólnie datę zapodam wam szczegóły dotyczące miejsc, modelek i innych...
powiem tylko z wierzchu, że zdjęcia możemy zrobić w kilku charakterystycznych miejscach architektonicznych w centrum Poznania.
Żeby było kreatywnie i żebym się też cieszył jakoś tym projektem, proponuję część pleneru poświęcić na "nocny strobing wielkoformatowy". Wybieramy część przestrzeni, rozstawiamy ludków z lampkami, odpalamy aparaty na 30" i błyskamy oświetlając jak najciekawiej daną scenę. Mile wskazane również latarki, światła chemiczne itp.
Mogę się podjąć reżyserii/współreżyserii takiego oświetlenia żeby wyszło w miarę fajnie.
Godziny zdjęć gdzieś tak 12-18 zawsze można zacząć chwilę później i skończyć też później
zakładam, że większość z Was może pracować więc proponuję
przyszłą SOBOTĘ albo NIEDZIELĘ
10 grudnia ALBO 11 grudnia
-------------------------------
decydujcie, żebym miał czas na znalezienie modelek, wizażu może stylizacji...
W przyszły weekend na 95% kręcę teledysk w Bydgoszczy :)
micles jestem za "nocnym strobingiem wielkoformatowym" ale to trzeba jakąś fajna miejscówkę znaleźć. I czas o wiele dłuższy niż 30s :P Ale to musi być ciekawy kawałek przestrzeni, masz pomysł?
Przyszły weekend tak sobie. W ogóle grudzień tak sobie (obiecałem wszystkim parom, że przed świętami dostaną zdjęcia :P) a jeszcze jeden projekt muszę skończyć na uczelnię...