Bardzo kompletne zestawy:
Canon EOS 60D (4862045591) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Canon EOS 450D (4862337840) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
(naprawdę bardzo: aparat, karta pamięci, akumulator w środku)
Wersja do druku
Bardzo kompletne zestawy:
Canon EOS 60D (4862045591) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Canon EOS 450D (4862337840) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
(naprawdę bardzo: aparat, karta pamięci, akumulator w środku)
Może ktoś chętny na nowe superokazje:?: :)
Przedmioty użytkownika bodzio1550000000 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Powiedzcie, że to nie wygląda na kolejny wałek:roll:
Tez sprzedawalem 5dmk2 bez ladowarki bo mi ktos na weselu zapitolil.
Ja swoją zgubiłem. Tez jestem podejrzany
sami złodzieje na tym forum :mrgreen:
w sumie niesamowity gość (a może cala grupa gości)
niby oszust ale ciężko pracuje
wystawia się na całym świecie
no ale żydów chce orżnąć?
Canon EOS 5D Mark III Body only
Może być regularnie czyszczone, sprawdzane / serwisowany w Canon na całym świecie.
Wycieczki: około Żaden Zrobione
To nie pasuje do tematu: podejrzane aukcje,tylko najlepszy żart :lol: .
tym razem nie allegro tylko... najpierw rzut oka na ceny :
cn1512372745 has All Kinds of 28mm 2.8D lens NIKKOR AF 28mm f/2.8D Lens for D80 D90 D7000 D7100 D300 D600 D610 D700 D800 D3 D4,Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM Zoom Lens for Canon 450D 550D 600D 650D 700D 50D 60D 70D 7D,Wireless TTL Flash Trigger Hig
teraz na konto "sprzedawcy" :
Alibaba Manufacturer Directory - Suppliers, Manufacturers, Exporters & Importers
na koniec na wątek na grupie "samopomoc fotograficzna" na FB :
https://www.facebook.com/groups/2492..._comment_reply
czy ci ludzie naprawdę niczego nie rozumieją ? kilka osób dokonało zakupu a raczej dokonało wpłaty...
żadne argumenty nie działają... są przeświadczeni o okazji i tym że jest okazja kupić coś za ułamek wartości...
przykładowo dla Canona :
Aliexpress.com : Buy Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Lens for Canon DSLR 600D 650D 700D 60D 7D 5DII 5DIII 1D from Reliable lens filter suppliers on cn1512372745 | Alibaba Group
Aliexpress.com : Buy EF 24 70mm f/2.8L II USM Lens from Reliable lens adjust suppliers on cn1512372745 | Alibaba Group
Aliexpress.com : Buy EF 24 70mm f/2.8L II USM Lens from Reliable lens adjust suppliers on cn1512372745 | Alibaba Group
ciekaw jestem komentarzy
Chytry traci dwa razy.
No cena jak za super wykonany kubek termiczny :-)
Facet który chciał mi wcisnąć chałupniczo naprawianego 7D (zataił to, nie informując o faktycznej przeszłości aparatu, kupował z innego konta, naprawiał, sprzedawał z innego, nie była to pierwsza taka aukcja) nadal co jakiś czas wystawia jakieś kwiatki- Przedmioty użytkownika cobra3092 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Tak dla przestrogi, uważajcie na cobra3092 . W mailach twierdził nawet że nie zna się na elektronice, później wyszło, że naprawia lampy błyskowe... Więc ten sprzęt też niepewny.
fajnie ze nas o tym informujesz
ale,ale
jakoś negatywa od ciebie u niego nie widzę...
kiedyś trzeba wyrosnąć z krótkich spodenek ;)
Nie takie negatywy wrażenia nie robiły na kolejnych poszukiwaczach okazji. Sprawę zgłaszałem do Allegro z dowodami w postaci maili i numerów aukcji ze zrzutami ekranu, jak widać przyzwalają na takie akcje. Po braku reakcji było za późno na negatywa.
To wyrastaj, nie bronie Ci przecież. :)
w tej sytuacji to zwykle pomawianie
Mylisz się, masz do tego prawo. Jasno napisałem, że na wszystko były dostarczone dowody (mam to do tej pory na dysku nawet).
Oczerniasz kogoś nie podając żadnych dowodów.
Moze to ty jesteś nie całkiem w porządku?
Do starszych aukcji też można komentarz wystawić,
z pomocy allegro :
Jeśli chcesz skomentować starszą transakcję, możesz skorzystać z dwóch możliwości:
odnaleźć automatyczne powiadomienie e-mail, informujące o dokonanym zakupie lub sprzedaży przedmiotu; kliknij w znajdujący się w nim link Po zakończeniu transakcji warto wystawić Kontrahentowi odpowiedni komentarz;
wejść do zakładki Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Wystaw i kliknąć w link Wystaw komentarz do innych transakcji; w tym wypadku musisz znać numer przedmiotu i nazwę kontrahenta.
Problem ze zrozumieniem czytanego tekstu? W takim razie może obrazkowo będzie prościej- sprzęt kupiony przez wspomnianego jako uszkodzony z aukcji Allegro o numerze 3962239006, następnie wystawiony na kolejną aukcję nr 4106534456, tym razem jako sprawny. Bateria się "zgubiła", kolejna obok identycznego stanu i nawet najmniejszych obtarć zgodnych z tym z pierwszej aukcji. Jako że zakup jak dla mnie droższej rzeczy trzeba dokładnie sprawdzić, to zapytałem o stan i historię sprzętu przez pytanie do sprzedającego, odpowiedź następująca:
Wystarczy spojrzeć na daty obu aukcji, żeby widzieć ewidentne kłamstwo.Cytat:
...Aparat kupiłem na allegro używany, ale w idealnym stanie przed ubiegłymi wakacjami. Podczas wakacji zrobiłem nim około 3 tyś zdjęć. Przy okazji zostawiłem w hotelu w gniazdku ładowarkę z akumulatorkiem. Wróciłem po nie, ale już się nie odnalazły. Pewnie sprzątaczkom się spodobały. Od wakacji aparat używam sporadycznie, stąd decyzja o sprzedaży, wraz z innym moim sprzętem foto. Nie wiem z jakiej dystrybucji pochodzi aparat. Jest polskie menu więc mi to wystarczyło i nie dopytywałem. Instrukcja jest w języku angielskim...
Sprzedający bronił się przed sprawdzeniem przebiegu, kiedy wysłałem kilka nazw sugerowanych programów, zarzucił mi że przez jeden z nich aparat się popsuł
Oczywiście dziwnym trafem sprzęt się sypnął jak wyciągnąłem całą sprawę na wierzch. Później próby subtelnego straszenia Allegro, które jakimś cudem się nawet do mnie nie odezwało z pytaniem o rozwiązanie sporu.Cytat:
Po podpięciu aparatu kabelkiem aparat zrobił zdjęcie i na wyświetlaczu pojawił się błąd ERR 70. Teraz nie można zrobić zdjęcia bo za każdym razem wyskakuje ten błąd. Pomaga wyjęcie baterii, ale po zrobieniu zdjęcia znowu błąd się pojawia. Co Pan na to? Co to za program? Do psucia aparatów? Bo innej użytecznej funkcji nie widzę.
W całej sprawie pomagał mi inny użytkownik tego forum- FOTO-PAN, który może to wszystko potwierdzić...
Mało?
ps- dzięki, zaraz zobaczę jak wygląda sprawa z tymi komentarzami.
Jeżeli Cie to uszczęśliwi, to możesz sobie już tego negatywa przeczytać. :) Bezsensowna to na pewno. Zresztą cała sprawa już wcześniej była omawiana na forum, a to miało być jedynie przypomnienie...
Kolego, nie ma problemu z czytaniem tekstu o ile ten jest napisany spojnie, rzeczowo i logicznie. Niestety twoje pierwsze wpisy takie nie były. Zreszta nieważne.
Subiektywne odczucie. Moim błędem było zasadniczo jedynie to, że nie dałem wzmianki dotyczącej wcześniejszego poruszania tego tematu na forum. Skoro wszystko jasne, można zamknąć dyskusję.
UWAGA!!!! - ALLEGRO - "CANON 5D MARK II MKII TYLKO 9 tyś. ZDJĘĆ OKAZJA (5077653271)
witam, chciałem ostrzec przed "super okazją" na Allegro, niejaki "Daisy Polska" próbuje tam sprzedać po raz kolejny pęknięty korpus za okazyjną cenę 4500 PLN.
Wczoraj prawie kupiłem ten korpus, tyko że ktoś uczciwy mi zwrócił uwagę na drobny szczegół, którego nie zauważyłem. Ten korpus jest pęknięty i rozszczelniony
przy pasku od strony złączy USB. Korpus musiał o coś uderzyć...Na wczorajszej aukcji jeszcze był komplet zdjęć, na dzisiejszej brakuje tego jednego, gdzie widać pęknięcie
pozdrawiam
http://www.valuebasket.pl/pl_PL/main...-AA-NA?AF=CEPL
cena za korpus około 5820,00 a tutaj 4,850.00 zł+ darmowy transport + 36ms gwarancja.
Okazja czy mina?
valuebasket
sprzedawca dla ryzykantów.Szczególnie z Polski.
W razie czego: "kopanie się z koniem" choć firma jest legalna i zarejestrowana.
Wystarczy przegladnąć zagraniczne opinie.
Przecież można zadzwonić na warszawski telefon +48 223074697 i zapytać o szczegóły. Mnie zastanawia 36 m-cy gwarancji.
No właśnie mnie ta gwarancja zastanawia - ciekawe jak z jej realizacją.
Kupiłem już od valuebasket.pl korpus Canon EOS 6D, kit Canon EOS M2 (body, 2 szkła, przejściówka i lampa), EF-M 11-22 STM i dwie sztuki EF-S 55-250 STM , więc na minę to mi póki co nie wygląda:lol:
Frajerstwem było by nie skorzystać z tej ceny "szóstki", bo ja jeszcze płaciłem 5200 PLN i mnie to normalnie wk....wiło, że tak jeszcze obniżyli.
Przesyłka przez DPD z trackingiem 8-10 dni, choć mieli jeden poślizg.
Gwarancja jest na podstawie faktury pobieranej elektronicznie w PDF (trzeba sobie u nich konto na stronie założyć, jest się identyfikowanym na podstawie adresu mailowego, i można też zakupić towar na ich stronie, a nie na Allegro, wtedy historia transakcji jest jedna), w systemie door-to-door.
Oby się nic nie psuło, to będzie można sobie nie łamać głowy, jak z tą gwarancją.
Witam. Chciałem was ostrzec przed użytkownikiem bartunio22 z allegro. Informacje o Użytkowniku bartunio22 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jakiś miesiąc temu kupiłem od niego poza allegro obiektyw za 550 zł,jak się łato domyśleć do dziś obiektywu nie otrzymałem. Ciągle mydli oczy ,że wysłał i takie tam bzdety. Co ciekawe już wcześniej od niego kupowałem,jednak przez allegro i wszystko dochodziło. Widocznie cwaniak uważa,że jak poza allegro ,to już można oszukać,tak czy siak jutro idę na policję.
jak wysłał powinien mieć dowód nadania, poproś o skan, poinformuj że jak nie dostaniesz skanu zgłaszasz na policji oszustwo i tyle
IMHO nie masz na co czekać, zgłaszaj sprawę i po krzyku. Może się gość ogarnie i coś z tym zrobi, bo jak nie, to i tak zbyt wiele nie osiągniesz.
Widać że to handlarz i wystawia sprzęt zanim go nawet otrzyma. Kupuje jakieś tam okazje ... Wystarczy wczytać się w komentarze i wszystko jasne...
O nr przesyłki pytałem i to nie raz,było tylko cos w stylu,za godzinę wyślę,jutro wyślę,nie ma mnie w domu itd. Nie czaje kompletnie gościa, mam jego adres,nr konta,telefon a ten od tak robi ludzi w konia. Dzwoniłem i powiedziałem,że zostanie zgłoszony na policję ale jakoś to wrażenia na nim nie zrobiło. Jeszcze dzis mu odpowiedniego maila napisałem ale nie raczył odpisać. Tak czy siak,kopiuje wszystko co mam i jutro idę gościa zgłosić na policję,ciekawi mnie tylko czy coś z tym zrobią...
A weź go podaj od razu do e-sądu! A jak będziesz miał wyrok na niego, to do komornika i dziad zaraz będzie miał jesień średniowiecza! Policja oleje ten temat.
Nawet nie wiedziałem,ze cos takiego jak e-sąd istnieje :) na policję i tak zgłoszę,nie przyniesie rezultatu,to ogarne temat z tym e sądem. Na pewno oszustowi nie odpuszczę
Na Policję zgłosić i tak trzeba, choć prawdopodobnie po miesiącu sprawę umorzą. Wygrać możesz tylko w Sądzie, ale to długa droga.
spoko ja mam czas,chociaż miałbym stracić drugie tyle i tak sku...yna udupię
E-sądy działają szybko bo nikogo nie wzywają na rozprawy. Opierają się tylko na złożonych kwitach. Masz dowód przelewu, oświadczasz, że nie otrzymałeś towaru, dołącz jeszcze billing rozmów z jego numerem telefonicznym i kopie maili- to mu dopierniczą w kilka dni. W najbardziej pesymistycznym przypadku sąd nakaże mu w ustalonym terminie wydać towar, a jak tego nie zrobi, to będzie miał dopiero przesrane do trzeciego pokolenia.
Ponieważ nie znalazłem oddzielnego wątku postanowiłem napisać w tym dziale. Dziś doszedł do mnie dziwny mail w sprawie sprzedaży mojego aparatu. Osoba ta zaproponowała mi gigantyczną sumę (jak dla mnie) za mój aparat. Poniżej treść maila:
Halo
Dzieki za mail.i jestem gotów zaplacic te fee.i wysylki zlozy 700zl + 200zl wysylka fee.i chcialem cie wyslac element do UK.I Sprawdzilem koszt wysylki do Wielkiej Brytanii, gdzie potrzebny jest element z EMS POCZTEX tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl) i jest to okolo 200 zl,
Musisz maila mi swoje pelne dane bankowe do zlozenia takich jak
Nazwa:
Numer konta:
Swift Code:
Nazwa banku:
Numer telefonu:
tak, ze mozna dokonac transferu do Ciebie ..
czekajac na szybka odpowiedz
Dnia 26 lutego 2015 15:56 Wojciech Olejnik <wojtassx@interia.pl> napisał(a):
Nie ma ceny minimalnej, sprzedam za najwyższą wylicytowaną kwotę .Pozdrawiam, Wojciech.
Od: Allegro
Wysłano: â2015-â02-â25 21:22
Do: wojtassx@interia.pl
Temat: Pytanie o przedmiot Canon EOS 450D + grip
Wiadomość od: Mediapol1 (8)
Strona z przedmiotem: Canon EOS 450D + grip
Treść wiadomości
jaka jest cena minimalna?
Wygląda na to że jak dam tej osobie dane bankowe to wyśle mi trefne potwierdzenie zapłaty, i tyle zobaczę kaskę za aparat. Ktoś już miał taki przypadek?
zgoogluj sobie "przekręt nigeryjski" i będziesz wiedział na przyszłość