o nieeeee!
Wersja do druku
o nieeeee!
Proszę się nie burzyc, bardzo ładnie wszyscy wyszli :D
Zwłasza moja skromna osoba na zdjęciu hdr-owatym ;(
Kilka gniotów ode mnie.
Willa Lentza
Willa Lentza
Muzeum na Zamku
Muzeum na Zamku
...
...
xsardas w akcji.
xsardas przegoniony przez pracownika muzeum.
...
Wszystko zależy od perspektywy
...
...
...
Takk... Plener był zachwycający. Niezwykle interesujące muzea przepełnione licznymi, zapierającymi dech w piersiach zabytkami i ludźmi uniemożliwiający ich fotografowanie w jakikolwiek sposób. Noo może poza nielicznymi przpadkami, którzy to próbowali nawet strobingu na 2 lampy... Niektórzy natomiast (tak jak np. ja) zadowolili się napojami o niskim stężeniu alkoholu (bądź zbliżonym zeru), a inni zaś skupieni byli na konsumpcji towaru zwanego dalej pizzą...
Jeszcze później, członkowie elity(brzmi dumnie:cool:) udali się do Boston Pub'u na dalszą kontunuację spotkania w "towarzystwie" stosunkowo ciekawych widoczków:shock:...
Tak czy inaczej, było może nie tyle ciekawie, co sympatycznie i jak zawsze wesoło;)
Pogoda może i nie dopisała, ale chwila czekania i już jakie zadowolone miny:grin:
Spojrzenie D. na drugim zdjęciu zabija ;-)
Oj smutni jesteśmy , gdyby jeszcze ubranka były w czarnym kolorze pomyślałbym ze to zdjęcia stypy :))
A ja z młodym po muzeach, tudzież innych katedrach ganiałem. Kultury mi się zachciało wchłaniać... :roll:
Ja na zdjęciach wyglądam jakbym miał komuś zaraz przyłoży :D
a gdzie publikacja filmu?:mrgreen::shock:
Nie ma ze względu na ochronę wizerunku osób występujących :P
Znów coś mi umkneło...miało byc tylko bez scieżki dziwękowej ;)
hmmmm a może i ze ścieżką będzie........:)
cenzurma może nie puścić, trzeba by sporo "pipów" wstawić bo nam jeszcze wątek...zabanują ;)
ciekawe czemu? :-P
Jeszcze miały być jakieś zdjęcia :-P
Coś ta produkcja trwa za długo...
Hej hej ludziska i ludzie, koleżanki i koledzy !!! Kto z Was będzie miał czas wpaść do mnie na 18, która odbędzie się 15 czerwca w Baili ??? Oczywiście zadeklarowanie się liczy się z tym, że problemów z Wami nie będzie :D
na forum jest 34104 użytkowników czy ta knajpa pomieści wszystkich ? :-D
Myślę że byłby by problemy aczkolwiek przeniesienie Imprezy na Jasne Błonie zdało by egzamin przy takiej ilości :)
Na imprezie się raczej nie pojawię, ale chętnie gdzieś bym skoczył na plener, tylko nie chętnie sam :P Planujecie może jakieś wypady na dniach?
Ja mam prośbie - czy na środę ktoś mógłby zabrać lampe systemową? Chciałbym przeprowadzić eksperyment z wyzwalaniem a potrzebuję drugą lampę do tego.
A propos pleneru w Berlinie 3 czerwca więcej info tu: http://canon-board.info/showthread.php?p=820399
ja chętnie bym pojechał do Berlina ale będę świeżo po kawalerskim (nie moim) więc nie wiem czy będę w stanie utrzymać aparat w rękach :P
Albo IS w płynie, z autopsji powiem , że dobrze się sprawdza ;)
i przesłona minimum 40....
ISa to ciężko będzie u mnie znaleźć, ale 14-24 2,8 jak najbardziej :twisted:
L 40-200 IS
Karol wpisałam Cię na listę chętnych w wątku o Berlinie ze znakiem zapytania w związku z tym kawalerskim ;P
w tą niedzielę powinien być plener migawki .. ktoś coś wie już?
no właśnie, na stronie migawki brak audycji z soboty i sam się zastanawiam co z plenerem
Plener będzie wiecej informacji tu . Po prostu bałem się o nim napisać, ze względu na godzinę spotkania. :)
to ja może w ramach przypomnienia, dziś by dobrze było bilety załatwić do Berlina, więc ten kto będzie na spotkaniu u Piotra i będzie jechał niech kasiorki nie zapomni ;) pytanie ile nas w końcu pojedzie ..
Mnie znów dziś nie będzie, jestem już w Koszalinie.
Jakby ktoś zdecydował się na przyjazd do Koszalina z asiksonem, dać mi znać, proszę, bo trzeba zabukować pokój i posiłki.
Witajcie,
czy spotykacie się poza plenerami także na "studyjnych próbach"?
Pozdrawiam
W każdą środę jest nas od kilku do kilkunastu osób, najmniej chyba zdarzyło się...6? Gdzieś tak. Na takich spotkaniach można porozmawiać, umówić się na plener, itp, itd.
Amatorów studyjnej fotografii jest wśród nas stosunkowo najmniej, trudno też wyobrazić sobie wspólne fotografowanie w studio przez kilkanaście osób. Stąd też takie próby zainteresowany uskutecznia umawiając się z piotrkiem72t na idywidualne wykorzystanie studia.
Niemniej w związku z rozpoczęciem przyjęć do klubu, za tydzień lub dwa chcę rzucić propozycję porobienia sobie zdjęć legitymacyjnych, ćwicząc niektóre konfiguracje oświetlenia portretowego w praktyce.
Dzis na "zajęciach" postanowiliśmy skonstruować obiektyw o ogniskowej powyżej 1000 mm :mrgreen:
rozpoczelismy konstrukcję
potem przyszedł czas na testy
a o to rezultaty :twisted:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I jeszcze jedno zdjęcie z testów które nie pozastawia wątpliwości , że obiektyw poza ogniskową ma też "shifta"
Zapomniałeś dodać ze do konstrukcji użyliśmy m.in. soczewki fluorytowej o ultra niskiej dyspersji, która przyleciała do nas wczoraj z huty szkła w Japonii. Uwage warto zwrocic na czerwono-różowy pasek na krańcu obiektywu który sugeruje ze mamy do czynienia z obiektywem klasy najwyższej - Luxury:)
Dopracowania wymaga jedynie soft AF'a ale to przeprogramuje na następną środe Virtuoz :D
Słuchajcie ostrość nie z tej ziemii :D Nie zniekształca a ten bokeh... :D