No to niech bedzie 21:p
Wersja do druku
No to niech bedzie 21:p
Mam inna propozycją poza plenerową :)
Wiem, że to topic o mrocznych i opuszczonych, ale pisze tutaj bo tu Was najwięcej...
Sprawa wygląda następująco.
Organizacja studencka potrzebuje zdjęć w stylu barokowym (a przynajmniej w starych eleganckich ubiorach) do plakatu i bannera z okazji organizacji Dnia Studenta o charakterze kulturalnym. Przedsięwzięcie non profit.
Dziewczyny będą wybrane wśród zgłoszeń dziewczyn z organizacji (i poza także), stroje będą, wizażystkę ogarniam (uwaga - makijaż oparty na białych twarzach!)..
Pytanie do Was, ma ktoś dostęp do studia (bo przeglądałam kiedyś cały ten 140 stronicowy wątek pamiętam coś o studiu na głogowskiej i sesję zdjęciową Iner space - chyba). Chyba, że macie jakieś pomysły w plenerze, tylko boję się o światło...
Akcja dość pilna bo zdjęcia trzeba wykonać w ciągu najblizszych 2 tygodni max.
Czy ktoś mógłby pomoc? Ktoś chętny?
Oczywiście zdjęcia będzie można później wykorzystać w swoich portfoliach (dogadamy się czy przed czy dopiero po akcji promocyjnej)
Proszę o kontakt lidia.kaczmarek[at]aegee.poznan.pl
10-12 - przejazd zabytkowym tramwajem po centrum Poznana
12-15 happening z okazji Dnia Europy na pl. Wolności, będzie wielka flaga, na ktorej dzieciaki beda mogly ukladac dość ciekawe puzzle w postacji mapek krajów UE... inne konkursy, zabawy... akcja promocyjna dlaczego warto głosowac, ankieta kto bedzie glosowac... itp.. (zapraszam, bede bo wspolorganizuje - szukać długowłosej panny z kolczykami Monalizy)
oprocz tego o ile wiem w godzinach około 14? będzie w na pl Mickiewicza i przy fontannie jakas akcja zwiazana ze wspołnym swiętem kilku uczleni.
oraz... chyba w podobnych godiznach, sprzed Opery rusza akcja manifestacyjna na rzecz rozbratu....
Także w tę sobotę dużo się dzieje, fajnie jakby ktoś się pojawił, zdjęcia + nazwisko mozemy potem umiescic na stronie organizacji (AEGEE-Poznań) która przejdzie niebawem metamofrozę...
A co do plenerków to następnego nie mogę odpuścić ;) pozdro
ja sie moze pod koniec na pl. wolnoci zjawie bo wczesniej mam warsztaty...
a co do zdjęc.. sprobowałabym, ale jako fotograf któryś z kolei, bo sama sie nie podejme na pewno...
ja na rozbrat przymierzam się od tygodnia to na pewno będę. start o 15 (jakiś wiec najpierw) spod opery. ale ,że aeże coś organizuje to nie wiedziałem, jak się uwinę w pracy to też wpadnę ;)
no cóż.. między 14 a 15 to już było bardzo mało ludzi....
a manifestacja rozbratu całkiem pokaźna.. siedzieliśmy na ławeczkach pl wolności po zakończonym sprzątaniu po akcji i nagle pojawił się tłumek...
fotki może później wrzucę, ale nie sądzę, żeby były zbyt ciekawe, ponieważ robiłam je w biegu :/
ja rzutem na taśmę zdążyłem na rozbrat ;) 3,5h chodzenia po mieście ok. 600 strzelonych fotek. szkoda tylko ,że mnie autofocus lubi zawodzić no ale cóż cześć fotek ostrych i nadających się wrzucę potem do odpowiedniego wątku :-P
ja trafiłąm na rozbrat jak wracałam do domu z warsztatów... :P sobie szli deptakiem
ale za to uchwyciłam Tuska :D
Mona w iner pewnie można zmontować kolejną sesję, trzeba pogadać z Danem. Plener w takich strojach fajnie było by zorganizować w okolicy z epoki ale na tym się kompletnie nie znam. Wiosna jest światło powinno się znaleźć. Co do studia to też pewnie dało by się coś zorganizować ale to już niestety koło 150zł trzeba by dać.
hehe, teraz byście nie poznali Inner Spaces:) Z tych pustych piwnic i zagrzybiałego parteru zmieniło się w ********e miejsce. Ale jak narazie 3 tyg pracy dzień w dzień...
Ruszyło się grubo. W piątek była jedna z najlepszych w moim życiu imprez:
a 29 maja robimy Anty Juwenalia:) Info wkrótce.
Mmm, to widzę, że będę miał gdzie łazić po studiach :D
danveld --> widzę, że podobne klimaty muzyczne ;)
Qbexus --> dzięki... chyba by trzeba było dowiedzieć się gdzie są te dworki :P o których mowa kilka stron wczesniej
Co do tej sesji barokowej w klimatach - w Poznaniu trochę bieda z architekturą z epoki (fara czy kolegium jezuickie raczej nie będzie pasować:), dookoła jest jednak trochę barokowych pałaców i zamków (Rydzyna, Czempiń, Konarzewo, Ciążeń...). Jest jakieś hasło przewodnie do tej imprezy?
29 to jest piątek? jak tak, to będę :D
Ciekawy temat, a może zna ktoś jakieś ciekawe opuszczone miejsca w okolicy Poznania gdzie można legalnie wejść albo załatwić wejście z właścicielem? Fotografuję modelki, tak więc nie chciałbym przechodzić z modelka i całym sprzętem przez płoty czy okna, inna sprawa że taka sesja trwa, więc trudno nie być zauważonym przez właściciela czy nadzorcę.
@Xardas moze to Cie zainteresuje http://www.fotograficzni.pl/viewtopi...688e1f0e8#3376
wracając do tematu Inner Spaces, nie koniecznie związanego z fotami:P
zapraszam na
a w tym tygodniu już urządzamy studio fotograficzne:)
ja widze ;)
moze w koncu rusze swoje 4 litery i wpadne :)
ej, ej, ja jestem juz wooolna i radosna :D
a tobie Dan już powiedziałam, że będę ;)
jak tam gunia poszlo?:) skoro radosna to pewnie nienajgorzej:)
zdane ejst, pisemne będą całkiem dobrze ( liczę na min 75% z każdeego, a z angola na 90%...)
zobaczymy w czerwcu^^
w sprawie wspomnianej sesji....
termin 30 maja, lub kolejna sobota jesli bedzie wiekszosci pasować
zainteresowanych po więcej szczegółów proszę o kontakt na pw
Bezpłatne szkolenie sklepu e-Cyfrowa 31 Maja w Poznaniu
http://optyczne.pl/1898-nowo%C5%9B%C...rafowania.html
Ktoś się piszę :-D?
o, ja idę, jak sa jeszcze miejsca :D
zgłosiłam się :D
news na optyczne.pl pokazał się o 17:05, miejsc też jest pewnie nie mało. szanse są znaczne :-D
Ja niestety w tą niedzielę nie dam rady :( A szkoda, chętnie bym poszedł
też się zapisałem... a co ;-)
przy okazji spojrzałem na sprzęt i ceny w ich sklepiku. spore.
najbardziej spodobało mi się to szkło:
http://www.e-cyfrowe.pl/canon-ef-800...try_techniczne
i (poza ceną) jeden z parametrów:
Minimalna odległość ostrzenia: 6 metrów :shock:
zdecydowanie nie jest to sprzęt do wnętrz :lol:
ale te zazdrosne spojrzenia wszystkich wokół na dużą białą L - bezcenne :P
ja też wysłałem zgłoszenie na niedzielę. A na barokowe klimaty to w maju żaden termin mi nie pasuje, wszystkie soboty mam już zajęte.
tez bede z moja kobietką:)
Hej, ja sie rozeznalem w sprawie Owinsk. Za 200zl koles nam otworzy brame i bedzie mozna focic...Z drugiej strony mozna tam roznie dobrze wtargnac jak do browaru. Chetni?:)
Kiedy? :>
ok, sesja barokowa in da progress....
więc... może następny konkretny plan..
Ma ktoś ochotę na LEGALNY wypad do fortu VIIIa?
To duży fort na osiedlu kopernika, przy ulicy promienistej.
Ponieważ będzie chyba pierwszy raz dostępny dla zwiedzających dnia 13-14 czerwca. Trzeba jednak wcześniej telefoniczne umówić grupę. Należy zaopatrzyć się latarki i... we własną zdrową odpowiedzialność :P
są trzy wejścia w sobotę + trzy wejścia w niedziele, dodatkowo w niedziele będzie inscenizacja walk z drugiej wojny światowej ;)
pozdro
Takie coś dostałem od e-cyfrowe, nie wiem czy to imienne zaproszenie czy każdy to dostał ale o 8 pod Ikarem zamierzam być ;)Cytat:
Witamy.
Zapraszamy na szkolenie z cyklu "e-cyfrowe fotografowanie", które odbędzie się już w najbliższą niedziele 31 maja! W Poznaniu zajęcia rozpoczynają się o godz. 9.00 wykładem w sali konferencyjnej Hotelu Ikar (ul. Kościuszki 118).
Rejestracja uczestników rozpoczyna się o 8.45.
juz o 8? ja bede ciut pózniej, ale będę :)
sharky - jakby co to pdochodź, bo chyba ty mnie łatweij rozpoznasz aniżeli ja ciebie :d
też dostałem taki e-mail, postaram sie być ~9.
no i będę tylko pod warunkiem, że.... nie będzie watsona ;-)
na fort VIIIa też się piszę, ale czy jest jakiś bardziej szczegółowy plan godzin?
w szczególności na niedzielę 14-go?
a to już wrócił z kraju kwitnącej grypy? :)
ja koło 9ej powinienem być, ale chyba bez canona :>
mxw, Cichy
sobota - 13, 15 i 17
niedziela - 9, 11, 13,
zwiedzanie w grupach, zbiórka przed głównym wejściem,
w niedziele o 15.00 – inscenizacja historyczna prezentującą potyczkę wojsk polskich i niemieckich w trakcie kampanii wrześniowej w 1939 roku, nawiązującą do 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej (park raszyński)
Warunki uczestnictwa: Impreza ma charakter rodzinny, jest bezpłatna i odbędzie się bez względu na pogodę. Uczestnicy biorą udział w imprezie na własną odpowiedzialność, ubezpieczenie we własnym zakresie. Wnętrza fortu nie są oświetlone więc prosimy o zabranie latarek.
Nie znalazłam informacji o wielkości jednorazowej grupy, ale słyszałam, że trzeba wcześniej telefonicznie zgłosic? (chyba, mam nr bede dzwonic)
Jest to bardzo duży fort, ale również bardzo słabo widoczny zewnątrz ponieważ jest mocno zarośnięty dookoła (w koncu w parku jest :P)...
Ja jestem tym bardziej podekscytowana, ponieważ do 13 roku życia mieszkałam hmmm ok 30 m od? i mam pewne wspomnienia z tym miejscem, ale nigdy ze środka :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aaaaaaaaa bym zapomniała, w ten sam weekend będa dostepne też zazwyczaj zamknięte komnaty, w tym gabinet Hitlera CKZ, (ciekawe czy tunel też ^^) ale nie mam jeszcze szczegółów, czy to płatne czy darmowe itp
Uwaga szybka akcja !!! dzisiaj o 14:00 w Lubancie Luboń odbędzie się legalny plener foto z uczestnictwem ludków w strojach barokowych. Pomagamy Monie zrobić fotki do jakiejś tam akcji studenckiej. Potrzebne są światła blendy itp. zapraszam oraz ludzie :).
było ekstraśnie :)
ok, mozecie mnie zlinczować, bo... zaspałam^^ i jak było Panowie?
i Pani :P
ja niestety zdjęć nie mam ciekawych, sprawdzę może jedno czy dwa, bo niestety było ciemno, "nowy" aparat i moje zaangażowanie legło w gruzach, gdy miałam przez chwilę lampę zewnętrzną kumpla....
ale myślę, że Panowie zrobili bardzo fantastyczne zdjęcia...
zdjęcia, które nie zawierają "tych dziwnych" gadżetów i reszty osób można publikować ;)
Nie wie ktos czy czasem nie szykuja sie jakies pokazy lotnicze w Krzesinach lub w Kobylnicy np jutro z okazji dnia dziecka ?