Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
A 80d zapowiada się pysznie :) Powiedziałbym, że dla większości użytkowników może to być lepszy aparat niż 7d mark II. Zwłaszcza pod względem matrycy i ... AF :lol:
Wszystkie AF krzyżowe? No proszę
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Wszystkie AF krzyżowe? No proszę
Hehe. Wszystkie krzyżowe to już miał 40d albo 50d (nie pamiętam). Mniejsza o to, że w 80d ma być ich 45, ale 27 z nich ma działać do f/8 i -3EV :)
Jest kilka obiektywów, które doskonale komponują się z extenderem 1.4x (np. 400/5.6 czy 100-400 mark II), ale dotąd nie bardzo było jak ich używać ze względu na AF (nawet w 7d2 tylko środkowy punkt).
Masz racje, źle to napisałem, chodziło faktycznie o 45 czujników
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Hehe. Wszystkie krzyżowe to już miał 40d albo 50d (nie pamiętam). Mniejsza o to, że w 80d ma być ich 45, ale 27 z nich ma działać do f/8 i -3EV :)
Jest kilka obiektywów, które doskonale komponują się z extenderem 1.4x (np. 400/5.6 czy 100-400 mark II), ale dotąd nie bardzo było jak ich używać ze względu na AF (nawet w 7d2 tylko środkowy punkt).
cytując siarę można powiedzieć "mają rozmach ......." dobrze że widać rozwój - to cieszy - ale niestety nie mam już szkieł pod cropa i nie planuję zakupu takowych.
A podali ile ma kosztować?
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
cytując siarę można powiedzieć "mają rozmach ......." dobrze że widać rozwój - to cieszy - ale niestety nie mam już szkieł pod cropa i nie planuję zakupu takowych.
Dokładnie. Crop czy nie crop, ważne, że Canon wreszcie tyłek ruszył...
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
A podali ile ma kosztować?
Nie, to wszystko są informacje nieoficjalne na razie. Historycznie rzecz biorąc, to pewnie zestaw z kitem będzie kosztować prawie tyle co obecnie 7d2. No, może nie będzie tak źle, ale przedział 4-5 kPLN jest praktycznie pewny.
.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
niestety nie mam już szkieł pod cropa i nie planuję zakupu takowych.
A co, szkła FF cropa nie kryją ?:shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
radiki
A co, szkła FF cropa nie kryją ?:shock:
to taki skrót myślowy, podobny do stwierdzenia "nie ma powrotu do czasów z przed 13 grudnia" :mrgreen:
Sprzed :). Ale masz rację, z FF na cropa się już nie da, masa cierpień po drodze by była. W sumie rzeczywiście nie ma powrotu...