Jak każdego innego ;).
Wersja do druku
bardzo dziękuję za krytykę, mam sprzęt od niedawna ( kilka miesięcy ) 85mm od niecałego tygodnia, ciekaw jestem czy wy mając pierwszy raz lustro bądź od niedawna to robiliście piękne, fascynujące zdjęcia :)
pozdrawiam wszystkich :)
To Twoje zdjęcia? Myślałem, że ktoś wyrwał jakieś wspaniałe przykłady z sieci.Cytat:
bardzo dziękuję za krytykę, mam sprzęt od niedawna ( kilka miesięcy ) 85mm od niecałego tygodnia, ciekaw jestem czy wy mając pierwszy raz lustro bądź od niedawna to robiliście piękne, fascynujące zdjęcia
Jako pierwszy aparat miałem małpkę, potem trzy ultra zoomy, a dopiero potem lustro. :) Więc pierwszym lustrem robiłem już niezłe zdjęcia. Ale jak spadać to z wysokiego konika. :)
Mniej nasycenia przy wywoływaniu. Trawa tak nie wygląda. I zwracaj uwagę na separację modela od tła, bo jak widać krem to mamy, jak tło jest odpowiednio daleko. :) Bo inaczej to jest różnie. Właściwie to można podziękować za te sample.
Bardzo proszę o powrót do tematu.
A ja lubię ten bokeh na f1.2 ;)
Model blisko, tło daleko, jest ładnie. Jak tło jest niewiele dalej niż obiekt, na dodatek zawiera dużo blików, czyli na zdjęciach z owieczkami, to wtedy jest problem. Czyli w sumie tak jak w każdym szkle. :)
Czy na forum bylo porownanie 85L vs 85 1.8 w sensie 1.2 vs 1.8 bokeh?