A mozesz polecic jakis sensowny ramdysk pod win7 64bit?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk
Wersja do druku
A mozesz polecic jakis sensowny ramdysk pod win7 64bit?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk
ja używam softperfect Ram disk i w sumie mogę go polecić
Witajcie
Do Canona przeniosłem się z Sony już jakiś czas temu.
Do tej pory zgromadziłem c40d + 35f2, 50 1,8 T17-50 C55-250 YN565
Dostałem propozycję aby zrobić 2 śluby.
I tu zaczyna się mój problem a mianowicie drugie body.
Wiem że idealne byłoby FF ale mnie niestety na razie nie stać. Wiem że muszę mieć 2 body "na wszelki wypadek".
Pomyślałem o C50d.
Teoretycznie w podobnej cenie byłby 5DM1 ale jakoś nie mogę się na niego zdecydować(niskie używane iso,kłopoty z AF,stara konstrukcja i na koniec to że bardzo trudno znależć nie zajechane body.
Co na to bardziej doświadczeni? Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc.
W c5d iso 1600 jest całkiem używalne, nie wiem ile czasu potrzeba na obróbkę zdjęć z body które masz, ale jak przesiadałem się z 30d to na wszystkich zdjęciach trzeba było wprowadzać poprawki, by zdjęcia miały dobre kolory. Po przesiadce na 5d kolory na zdjęciach były poprostu dobre. Więc jak dla mnie to była wtedy olbrzymia zmiana na plus. Jak pisałem to była przesiadka z 30d czy nowsze puszki generują lepsze zdjęcia nie wiem, ale jak dla mnie była to wtedy najlepsza decyzja...
Jednak na razie wolałbym cropa. Również dlatego że mój T17-50 jest rewelacyjnie ostry od 2,8 a do FF go nie założę.
Myślałem o C50d lub 60d. Jeśli przesiądę się na FF to będzie to 5DMk2 a na chwilę obecną mnie na niego nie stać.
Mógłbym też pożyczyć body na czas ślubu ale nikt ze znajomych nie posiada takiego aparatu tak więc zmuszony jestem do kupna.
zieeeeeeeeew...
A może zamiast zakupu puszki wypozycz z jakieś wypożyczalni.
Jak nie masz kasy to bierz 5D + C85 f1.8. Do tego te 35 f2 oraz jakiś fisz później np. Zenitar.
Może 5D jest trochę wolny na Repo, ale jak zobaczysz zdjęcia z pleneru, to 40D będziesz unikał.
Witajcie po baaardzo długiej przerwie.
Nadejszła wiekopomna chwila. Redskull wraca na łono Canona. Kilka lat przerwy z systemem spowodowały braki w wiedzy i rozeznania w sprzęcie, która skończyła się na 20D. Do tej pory komercję robiłem na D300 i zestawem szklarni(T17-50 i N85/1.4). W międzyczasie zacząłem konstruować fotobudki, lustrzanki zaczęły kręcić filmy i mieć używalne ISO na poziomie 6400 :) No i wyszedł D800, który nie spełnia moich wymagań co do fotografii ślubnej (pliki kolosy, niewygodny chwyt, smoliste czernie i płaski obrazek-oczywiście wszystko subiektywne, więc nie bić). Mój wybór padł na C5DmkIII. Tylko co do tego? Budżet na wszystko 20k zł +/-15%.
Z tego co na razie wyczytałem, poszperałem, pobawiłem się u kupli wychodzi:
C5DmkIII-10300zł
C16-35/2.8 II-5440zł
C600EX-1730zł
1. Powstaje pytanie co dalej? C85/1.8 ? C70-200/2.8? S35/1.4 A? C135/2?
2. Body pójdzie na F-vat, bo potrzebuję. Gdybym resztę kupował używki na umowę kupna sprzedaży lub F-vat marża to mógłbym kupić więcej-tylko co?
3. Na razie jedno body, docelowo dwa-nie posadzę na razie całego systemu na stałkach
4. Potrzebuję tak mocnej lamy do tego body? Ale z kolei bardzo często korzystam z CLS-a w Nikonie i chciałbym mieć tą funkcjonalność a ta dostępna jest przy 600EX
5. Karty, gripy i inne gadżety nie ujęte w cenie i tak zostaje.
Proszę kolegów i koleżanki o pomoc
Witajcie,
jestem nowy na CB i można powiedzieć ze w połowie migruje do C, także witam się z Wami. Co do kwestii sprzętowych mam pytanie jaki korpus wybrać pod śluby, po sprzedaży zapasowego D300 kompana D700, wybór padł na Canona. Pod uwagę są brane 5Dmk2 i 6D.
Co z tej pary będzie lepsze jeżeli chodzi o celnosc AF. W sumie AF i ISO to dwa czynniki najważniejsze. I sprawa o klasyka 5D. Czy on mocno odstaje od tych wymienionych w kwestiach AF i ISO?