Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Informacje ktore dostalem od wlasciciela sklepu Sigmy mowia jasno, sigma nie honoruje szkiel z poza ich dystrybucji. Stad nizsze ceny u Tipow i allegro.
Chyba ten "właściciel" trochę nakłamał. W Foto-Service honorowane są również gwarancje międzynarodowe. W przypadku reklamacji na gwarancji międzynarodowej klient jest zobowiązany do poniesienia kosztów transportu sprzętu do i z serwisu, których nie ponosi jeśli jego sprzęt ma gwarancję K-Consult. Poza tym TIP może oferować dostarczenie sprzętu do serwisu w kraju zakupu - problemem wtedy może być czas trwania takiej usługi.
Masz rację, potwierdza się wszystko co napisałeś. Ostatecznie Canon też daje rok gwarancji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Chyba ten "właściciel" trochę nakłamał. W Foto-Service honorowane są również gwarancje międzynarodowe. W przypadku reklamacji na gwarancji międzynarodowej klient jest zobowiązany do poniesienia kosztów transportu sprzętu do i z serwisu, których nie ponosi jeśli jego sprzęt ma gwarancję K-Consult. Poza tym TIP może oferować dostarczenie sprzętu do serwisu w kraju zakupu - problemem wtedy może być czas trwania takiej usługi.
Tak, jeśli sprzęt kupiony jest w PL, wszelkie inne serwisowane u kupującego, co zresztą sami piszą na swoich aukcjach.
Pojawił sie test i na fotopolis
TUTAJ
znowu same pochwały :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
svierq
Pojawił sie test i na fotopolis
TUTAJ
Zdjęciami przykładowymi to chyba przebili Optycznych :) Portrety na tle ściany mi najbardziej przypadły go gustu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Zdjęciami przykładowymi to chyba przebili Optycznych :)
Zdjęciami Twój test zdecydowanie "przebija" jednych i drugich :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Zdjęciami przykładowymi to chyba przebili Optycznych :) Portrety na tle ściany mi najbardziej przypadły go gustu :)
Oczywiście najlepiej pokazywać ostrość szkieł z niewyłączonym ostrzeniem w puszce. Inna sprawa, że testy na fotopolis to nędza zupełna.
Dzisiaj byłem w SPC w Krakowie i powiem tylko tyle... szczena na podłodze. Zrobiłem kilka zdjęć bo przechodziłem a trochę mi się spieszyło, ale już wiem że zastąpi mojego 28/1,8 i 50/1.4 :) mega ostre. Pierwsze szkło jakie dostałem było celne w 100%! Pod koniec kwietnia mam je w swojej torbie.. :)
Czytając Wasze entuzjastyczne wypowiedzi ( z małymi wyjątkami) mam wrażenie że jedynym kryterium przy ocenie tego szkła jest jego ostrość. Owszem jest ostre ale mnie jakoś na razie zdjęcia ( te nieobrobione) z tego szkła nie urzekły. Rzekłbym..są ostre i tyle. Mam oczywiście nadzieję że to kwestia czasu i odpowiednich fotografii i za jakiś czas szczena będzie opadać na podłogę nie tylko z powodu ostrości.