Znaczy bierzesz, bo potrzebujesz, czy zeby Ci sie amator nie chelpil?Cytat:
Zamieszczone przez Krakers
Wersja do druku
Znaczy bierzesz, bo potrzebujesz, czy zeby Ci sie amator nie chelpil?Cytat:
Zamieszczone przez Krakers
a to iso ISO 50 to dlaczego jest "Enhanced L"? Czy to chodzi o to ze 5D nie wyciaga fizycznie 50 iso?
w sumie i jedno i drugie:) z naciskiem na jakosc zdjec
Tak. Jesto to "software'owo" podbite ISO.Cytat:
Zamieszczone przez king_nothing
Tzn ISO50 to ISO100 z korekta ekspozycji +1 (ale ty "nie wiesz" o tej korekcie czyli nadal mozesz normalnie korygowac od -2 do +2 ) i na odwrot - 3200 to 1600 z -1
Ooo! To jakie ISO mozna osiagnac w produktach zaprzyjaznionej firmy, gdzie w kazdym jest +/- 5 EV! :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
w podstawowym produkcie zaprzyaznionej firmy to mozesz sobie pomazyc o iso 100 a o iso 50 to raczej zapomnijCytat:
Zamieszczone przez pn_
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
To to wie kazdy bialo-czerwony i zolto-czarny. :-)Cytat:
Zamieszczone przez sven
A mnie po prostu zachwycilo piekno wywodu Viteza w temacie softwareowe ISO. I zdumialem sie jak to cudownie jest u konkurencji! Ustawiam sobie ISO 200 wzgl. 1600, robie sobie np. +/-3 EV i jeszcze mam +/-2 w zapasie :-) Wow!
troche ot, ale jesli juz gadamy o zaprzyjaznionej firmie, Sven, albo ktokolwiek oswieccie mnie, w zadnym z systemow M i N nie ma silniczka w obiektywie tylko w body tak ? bo znalazlem na ktorejs grupie foto zart z ktoreog mozna dwojako wnioskowac, ze sa i wysmiac sprzedawce bo sie nie zna, albo ze nie ma i wysmiec system :) no to jak to w koncu jest ?
W moim obiektywie silniczek jak najbardziej jest.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
czyli rozumiem ze "zolto-czarni" tez maja silniczki w obiektywach :mrgreen: oho mamy 4 "gosci" na tym watku, na te chwile, uwazac na slowa bo beda nas cytowac :)