Odp: [Tryton] moje przyrodnicze
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
Pustułki chyba mocno cropowane. Odbiło się to nieco na jakości. Raniuszek z 218 dla mnie fajny.
Fakt, że to crop, ale u mnie wygląda ok. Może to trochę efekt obejrzenia zdjęcia w jego nienaturalnej wielkości. U mnie dłuższy bok ma 600pix. Gdybyś mi potwierdził, że w naturalnej skali też widać spadek jakości, wtedy będzie to dla mnie istotna informacja, że gdy u siebie widzę jeszcze akceptowalnie, to u innych już nie jest.
ps. A w ogóle, to jutro chyba odbieram nowy obiektyw makro, więc mam nadzieję, że urozmaicę niebawem galerię tematycznie :)
218 fajna a pustułka wygląda jak byś cienie z bardzo wyciągał.
Wiem o czym piszesz, bo sam miałem takie wrażenie, ale najlepsze jest to, że nie musiałem wyciągać i nie wyciągałem, bo była dobrze oświetlona. A jednak efekt taki się pojawił. Ot, może taka gra światłe była.
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Fakt, że to crop, ale u mnie wygląda ok. Może to trochę efekt obejrzenia zdjęcia w jego nienaturalnej wielkości. U mnie dłuższy bok ma 600pix. Gdybyś mi potwierdził, że w naturalnej skali też widać spadek jakości, wtedy będzie to dla mnie istotna informacja, że gdy u siebie widzę jeszcze akceptowalnie, to u innych już nie jest.
Oglądam bez skalowania. Dla mnie jest już wyraźnie widoczny spadek jakości. Pamiętaj, że to tylko moja subiektywna opinia.
Zmiana klimatu na "co w trawie piszczy".
220.
221.
Mam jeszcze kilka ptaków z urlopu. Jak przygotuję, to wstawię również. Pozdrawiam.
221 jest OK . Może jednak znalazł byś chęć i czas aby popróbować programów "stackowych" do makro typu Helicon albo Combine ZM - mało tego typu prac a przy Twojej ręce do makro byłoby to naprawdę coś......
Max13, mam już pierścienie, więc pierwszy krok uczyniłem :)
Jak zwykle niedosyt czuję :shock:
Z powodu ilości nowych zdjęć...
Małej ilości, oczywiście :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Olka i Jacek
Jak zwykle niedosyt czuję :shock:
Z powodu ilości nowych zdjęć...
Małej ilości, oczywiście :D
Mam nadzieję niebawem więcej makro wrzucać, tylko muszę się zmobilizować na jakiś plener.