czyli z 380 i wbudowanej rezygnuję i odpalam pierwszą lampę z kostki synchro a druga odpali się z fotoceli?
Wersja do druku
czyli z 380 i wbudowanej rezygnuję i odpalam pierwszą lampę z kostki synchro a druga odpali się z fotoceli?
Tryb M ,stawiam przysłone, ISO 400, mierze światło na tło, najczęściej korekcja -1-2 EV, lampy 1/4 mocy i strzał kontrolny. Od takich wartości zazwyczaj zaczynam, Jak nie jest ok, to koryguje moc lampideł, jak niedużo brakuje lub do ideału lub nie chce mi się łazić to ISO.
Problemów z przegrzewaniem nie stwierdzam i najpierw upewnił bym się że ma to związek z wyzwalaczami. Bo jakoś związku nie mogę sobie wytłumaczyć.
Forestowy, dzięki za wyjaśnienia. Jakiego światłomierza używasz? Możesz polecić jakiś tani, na allegro zaczynają się od całkiem sporych kwot...
Problemem z przegrzewaniem była awaria płyty głównej. :(
Witam,
Mam pytanie do użytkowników Pocketwizard TT5.
Jaki jest najkrótszy czas synchronizacji lampy przy podpięciu lampy do PW TT5 przez kabel PC ?
Chodzi mi o wykorzystanie PW TT5 do wyzwalania nie tylko lamp systemowych Canona (ETTL) ale także do wyzwalania Nikonowskich SB-25 przez gniazdo PC w lampie (tryb Manual).
Dziękuję za odpowiedź.
Hej,
mam pytanie, czy jakiekolwiek modele lamp canona inne niż 580EXII maja wbudowane gniazdo PC? Wiem, wiem, zawsze można kupić kostkę, ale wolałbym bez. Dzieki :)