Zaproponuj cos.
Wersja do druku
Zaproponuj cos.
Sergiusz, jeśli masz jakieś ciekawe pomysły to dawaj. Formuła "Fotografii Miesiąca" to nie Konstytucja RP i nie trzeba nie wiadomo jakich działań żeby ją zmienić. Jest nowy prowadzący, można kombinować z rozwijaniem konkursu.
Po pierwsze wydaje ni się, że cykl miesięczny to za krótko zarówno dla organizatora konkursu, moderatora jak i samych uczestników. Raczej bym wydłużył na początek termin zmieniając tytuł zdjęcie miesiąca na cztery pory roku czyli mniej więcej co kwartał. Zrezygnowałbym z głosowania na najlepsze zdjęcie przy pomocy ankiety i powołał w celu wyłonienia laureatów jury, w skład którego weszły by osoby z Forum a może jacyś goście lub gość z zewnątrz. Tak na marginesie to na dzień dzisiejszy konkurs nie różni się zbytnio od umieszczenia zdjęcia w galerii tematycznej gdzie użytkownik otrzymuje za pięć minut od umieszczenia zdjęcia poklask lub lanie. Do tego wybieranie zdjęć przy pomocy ankiety jest w zasadzie wszędzie. To tak w skrócie.
Wg mnie jury to zły pomysł. Raz, że pewnie z czasem członkowie będą mieli problemy z czasem - tak jak to było z moderatorami działu. Dwa, werdykty mogą być tendencyjne przy stałym składzie jury. Trzy, skoro użytkownicy wysyłają zdjęcia to niech i oni oceniają.
Po liczbie postów :D
Ja też byłbym za ilością postów w połączeniu z datą zarejestrowania się na Forum. Im mniej tym lepiej.:lol: A tak na poważnie to w konkursach, które do tej pory organizowałem na Forum z organizacją jury nie było problemów.
W sumie, autorzy fotografii miesiąca mogliby zaproponować po 1 osobie, którą widzą w takim jury. Potem krótka ankieta i będzie demokracja.
:)