hehe ja juz nic nie mowie :P
Wersja do druku
hehe ja juz nic nie mowie :P
Niestety z doświadczeń z mojej kariery sportowej wynika że "zwykli" lekarze mają mierne pojęcie o leczeniu schorzeń sportowych - najczęściej ich odpowiedź jest taka żeby przestać ćwiczyć i w ogóle nie ruszać się nigdzie z domu...
Jak zajrzałem kiedyś do uczelnianego na PW z wybitym dość mocno kciukiem to się spytał czy zwolnienie z WF ma być na cały semestr (a ja chciałem żeby poradził coś na kciuk)...
Ludzie jak schudnąć ???
Mam 30 lat, 1,88 m wzrostu, ważę 115 kg i nie mam czasu (tymczasowo) na sporty ... jak stracić na wadze ??
Jakieś diety ??
jesli ten "zwykly" lekarz ma specjalizacje z ortopedii to bedzie sobie calkiem niezle radzil ze schorzeniami sportowymi. w innym przypadku zwykly interna nie powie Ci za duzo jak przyjdziesz do niego z powazna kontuzja. moj kumpel, ktory teraz jest na specjalizacji w klinice ortopedycznej (jednej z lepszych) w Konstancinie-Jeziorna mowi ze jest naprawde ostry hardcore i full rzeczy do nauki przed nim (takze ortopedia moze wydawac sie prosta sprawa, ale tak naprawde to jest ogrom rzeczy).
a jesli chodzi o uczelnianego na PW to trzeba prosto z mostu walic ze nie interesuje Cie zwolnienie, bo przeciez oni olewaja sprawe bo wiadomo ze chodzi o zwolnienie w wiekszosci przypadkow.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
napewno pomoga regularne posilki, z kazdym dniem coraz to mniej ziemniaczkow, surowek itp itd. bo zdaje sobie sprawe iz niezle potrafisz zjesc. poza tym woda mineralna (jak najmniej wody gazowanej) i nie objadac sie po nocach, najlepiej najpozniej jesc do godziny 19-20.00. schemat kalorii powinien sie rozkladac sniadanie 30% kcal , obiad 50% kcal, kolacja 20% kcal zapotrzebowania dziennego. urozmaicone posilki. ahh gdybym to ja mogl sie dostosowac do tego i zrzucic z 10 kg byloby pieknie :)
Gdzie to było...
mam: http://pl.youtube.com/watch?v=Nfx2P5...eature=related :mrgreen:
Przyjemne z pożytecznym.