Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio
Zamiast się tak przekomarzać panowie, po prostu idźcie zrobić zdjęcia. Nie ważne czym, nawet S23.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
@
Eberloth Smutek i frustracja wylewa się z Twojej wypowiedzi. Może zmień system to świat stanie się znów piękny a Ty uśmiechnięty?
Ale ja jestem bardzo zadowolony ze świata który mnie otacza, mając na myśli zabawki fotograficzne i nie potrzebuję niczego zmieniać. Uśmiech mi znika tylko wtedy, jak ktoś mnie przekonuje z zapędem misjonarza, że nie uświadamiam sobie po prostu własnego nieszczęścia jako użytkownik Canona i że wszędzie indziej jest lepiej, a najlepiej oczywiście w sony.
Nie rozumiem czemu az takie hejtowanie kogoś,że zmienił sobie system... zawsze mozna poczytać spostrzeżenia z pierwszej reki jak w innych systemach są rozwiązywane jakieś kwestie i samemu sobie wyrobic zdanie. To przecież narzędzia i jak komuś bardziej pasuje młotek 0.5kg z rączką 20cm to jest zle,bo lepiej jest używać 0.6kg z raczką 19cm...?? :))) przecież sam temat o tym traktuje..
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Ostatecznie problemem był RF100-500 który z założonym extenderem nie mieścił się w jego torbie i tego już nie mógł pochwalić więc podziękował Canonowi.
A to już plaga jakaś. Niektórym na forum też nie podoba się np. w zoomach IF, bo obiektyw większy i musieliby ulubiony plecak zmienić.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Nie rozumiem czemu az takie hejtowanie kogoś,że zmienił sobie system...
Nie no, oczywiście. Uprawnione jest tylko hejtowanie tych, którzy systemu nie mają zamiaru zmieniać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ale ja jestem bardzo zadowolony ze świata który mnie otacza, mając na myśli zabawki fotograficzne i nie potrzebuję niczego zmieniać. Uśmiech mi znika tylko wtedy, jak ktoś mnie przekonuje z zapędem misjonarza, że nie uświadamiam sobie po prostu własnego nieszczęścia jako użytkownik Canona i że wszędzie indziej jest lepiej, a najlepiej oczywiście w sony.
Nie przesadzajmy,większość nikomu nie nakazuje zmian systemu. Raczej ktos pisze,że zmienił, bo to czy tamto... Jak komus brakuje 600mm w dobrej cenie to ma o tym nie pisać? Faktem jest,że Canon tani nie jest przecież.Ludzie głosno piszą,że Sigma wypuszcza szkła za pół ceny np Canona i wygląda to na ten sam poziom.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
A to już plaga jakaś. Niektórym na forum też nie podoba się np. w zoomach IF, bo obiektyw większy i musieliby ulubiony plecak zmienić.
--- Kolejny post ---
Nie no, oczywiście. Uprawnione jest tylko hejtowanie tych, którzy systemu nie mają zamiaru zmieniać :)
No może do jednej osoby bym to podpiął.. ;)) ale po co tworzyc takie odniesienia do wszystkich.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Zamiast się tak przekomarzać panowie, po prostu idźcie zrobić zdjęcia. Nie ważne czym, nawet S23.
Ja tak czynię od dawna i z nikim nie zamierzam się tutaj kłócić bo nie taki jest mój zamiar. Najważniejsze jest aby czerpać radość z robienia zdjęć a czy to jest Canon czy Sony co to ma za znaczenie? Żadne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Zadałem Ci pytanie "Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw" ale widzę nie zamierzasz odpisywać tylko olewasz...widać jaki masz stosunek do innych. Ja ze swojej strony nie mam nic do dodania wszyscy widzą i czytać potrafią.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Zadałem Ci pytanie "Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw" ale widzę nie zamierzasz odpisywać tylko olewasz...widać jaki masz stosunek do innych. Ja ze swojej strony nie mam nic do dodania wszyscy widzą i czytać potrafią.
Nie olewam, tylko nie każdy jest przyklejony do netu 24h/d.
Zgadłem że zostaniesz. Nie odbierałem Ci prawa do wypowiadania się we własnym imieniu. Jeśli zostajesz by pokazywać foty a nie zasilisz grona misjonarzy S, to tym bardziej się cieszę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Nie olewam, tylko nie każdy jest przyklejony do netu 24h/d.
Zgadłem że zostaniesz. Nie odbierałem Ci prawa do wypowiadania się we własnym imieniu. Jeśli zostajesz by pokazywać foty a nie zasilisz grona misjonarzy S, to tym bardziej się cieszę.
O i to jest odpowiedź i szanuję bardzo szczerość. Ja zawsze się staram być przede wszystkim szczery i szanować każdego nie ważne czy ma aparat Canon, Pentax czy robi np. foty telefonem.
Co do marki Sony ja tutaj nikogo nie zamierzam przekonywać do tego, iż jest to jedyna słuszna firma bo tak nie jest i nawet nie chciałem się specjalnie dzielić na jakie body wymieniłem swoje R6 ale skoro padło pytanie to uważam, że należy się odpowiedź.
Foty z Canona będę pokazywać bo dla mnie nie jest ważne, że onę są zrobione Canonem takim czy takim ważny jest efekt końcowy ale i pewna historia każdego zdjęcia, to się dla mnie liczy.
Ktoś tu namawia do przejścia na Sony? Jakaś mania prześladowcza Cię dopadła? To że ktoś mówi otwarcie o wadach Canona a przy okazji wskazuje zalety innych systemów zasługuje na miano misjonarza?