Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.
w życiu bym nie pomyślał , że można nie kupić fantastycznego szkła bo jest "białe"
to faktycznie dla was dramat ze ińczyk przestanie produkować zamienniki
ja pierdziu:confused:
Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.
Co nie? Niezła schiza.
Ale wreszcie wątek jest o czymś interesującym.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
w życiu bym nie pomyślał , że można nie kupić fantastycznego szkła bo jest "białe"
to faktycznie dla was dramat ze ińczyk przestanie produkować zamienniki
ja pierdziu:confused:
Co zrobić jak czarne są lepsze? Jak mówi klasyk "do moich zastosowań".
To tzw. temat zastępczy do rozładowania złej energii :).
Swoją drogą sam jestem trochę zdziwiony, że jednak kolor aż tak może determinować decyzje zakupowe obiektywu - co innego pomarudzić sobie i jakieś życzenia wyartykułować ale "nie kupię bo białe" to już grubo :shock:.
Na temat dzbanów alergicznie reagujących na widok aparatu fotograficznego moglibyśmy z kumplem trylogię napisać :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Ketchup
To tzw. temat zastępczy do rozładowania złej energii :).
Swoją drogą sam jestem trochę zdziwiony, że jednak kolor aż tak może determinować decyzje zakupowe obiektywu - co innego pomarudzić sobie i jakieś życzenia wyartykułować ale "nie kupię bo białe" to już grubo :shock:.
Sądzę jednak, że grupa docelowa działająca na zasadzie "muszę to mieć, bo biale" jest jednak o wiele szersza. Także na tym forum :-)
grupa "kupie byleby tanio" jest jednak najliczniejsza bo "po co przepłacać"
i tu właśnie Pan Ińczyk mówi "dzie ndo bry"
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Tak, mniej więcej o to właśnie chodzi. Nikt nawet nie dyskutuje czy to dobre szkło, wystarczy że jest białe. A posiadacz musi przecież być zawodowcem, jakże by inaczej. Co ciekawe innym producentom to już nie wyszło.
Bo Canon, jak matka, jest tylko jeden.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
grupa "kupie byleby tanio" jest jednak najliczniejsza bo "po co przepłacać"
i tu właśnie Pan Ińczyk mówi "dzie ndo bry"
Januszowanie mamy we krwi jako naród.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Na temat dzbanów alergicznie reagujących na widok aparatu fotograficznego moglibyśmy z kumplem trylogię napisać :lol:
Tak, znamy, znamyy takich. Seba, syn Janusza i Grażyny.
--- Kolejny post ---
Z innymi kolorami też można mieć problem :
"Z Nikonem miałem taki problem w 2018, że ma złote paski na obiektywach.
Wiadomo, człowiek chce jakoś wyglądać, nadążać za modo. W końcu dodatki mają pasować. Ale kuźwa ile można popitalać w złotych butach ?
Rozumiem że Nikon zrobił te kolory pod Arabów z Dubai, złote samochody, złote zęby, łańcuchy. Widziałem w Londynie nawet złote Bentleye. Tak tam szkłą F Nikona dobrze współgrają.
Jednak widać nikon w końcu coś zrozumiał i w szkłach S złota nie ma.
NIe dość że nie ma złota to jest po całości czarno i .... ciemno.
Generalnie f4 i f1.8 ... no ciemno i czarno w h... Ale JA nie lubię już ubierać się po całości na czarno.
W tym sezonie (2019)są modne kolory np. kolor czerwony. Łatwiej jest z dodatkami, można w końcy wyebać złote buty, łańuch i zegarek."
Ciekawe czy Viltrox się obrazi i wycofa się ze szkieł EF-M?
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Ciekawe czy Viltrox się obrazi i wycofa się ze szkieł EF-M?
Zgodnie z zapotrzebowaniem rynku to już chyba wszystkie ich szkła są w magazynach. Więcej nie muszą produkować.