Odp: Sytuacja w branży eventowej w 2023 roku
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
I tak w koło Macieju. Co ciekawe już się zgłosiła osoba chętna pracować dla kogoś za darmo.
Załącznik 15343
Wesele za dużo kosztowało.
I jeszcze sobotę zarwij bo nie ma nic lepszego do roboty :)
--- Kolejny post ---
W ogóle jaka jest stawka min. sensowna za wesele plus sesja? 5k czy ile bo w ogóle nie jestem w temacie?
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Kolejny "kfjatek" - zapytanie ślubniaka na forum tym razem. Takie osoby znajdują sprzęt foto w chipsach jak prawo jazdy, czy o co chodzi?
Załącznik 15332
Eee, fajne to zdjęcie -- jest klimat. Może trochę za bardzo sylwestrowy, ale ludziom na pewno się podoba. A ten fotograf, to jakiś pedant chyba, co mu przeszkadza?
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
W ogóle jaka jest stawka min. sensowna za wesele plus sesja? 5k czy ile bo w ogóle nie jestem w temacie?
Z tego co wiem dużo zależy od regionu, miejscowości, renomy fotografa. Rozrzut jest raczej masakryczny. Ostatnio w niedużej miejscowości na podkarpaciu fotograf brał od znajomych 3500, zdjęcia jak dla mnie były słabe (ale nie psułem znajomym humoru ;)).
O co chodzi z tymi rozowymi ciapkami i jaki sprzet je produkuje?
To Ty jesteś tym fotografę? ;)
Niektóre aparaty wyświetlają wzorek dla ukladu AF, gdy jest ciemno. A inne, np. Canon, świecą pomarańczową lampką.
Ale teraz się zastanawiam, czy rzeczywiście Canon to ma, bo ja korzystam z funkcji doświetlania w lampie błyskowej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
To Ty jesteś tym fotografę? ;)
Niektóre aparaty wyświetlają wzorek dla ukladu AF, gdy jest ciemno. A inne, np. Canon, świecą pomarańczową lampką.
Ale teraz się zastanawiam, czy rzeczywiście Canon to ma, bo ja korzystam z funkcji doświetlania w lampie błyskowej.
W bezlsutrach C nie ma diody i się nie da wspomagania z lampy włączyć
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
O co chodzi z tymi rozowymi ciapkami i jaki sprzet je produkuje?
600-ex-rt wyświetla wzorek który pomaga AF (kratka) te x-y to chyba sony ;)
jedyny moment gdy mój R6 mruga to gdy odpalam wyzwalanie na czas
a 6D nie pamiętam czy migało.. ogólnie byłem na paru weselach i ślubach znajomych i żaden fotograf nie narzekał, jasne staram się nie przeszkadzać, nie wchodzić w kadr itd :) a plus dla młodej pary jest taki, że ma parę fajnych fot na drugi dzień, a nie za 3msce :)
Jak chcą jesienną, darmową sesję, to zabrać ich w strugach deszczu do lasu. Typowa polska jesień przecież :)
Dawno temu miałem sony F717 i on miał laser, który robił czerwoną kratkę, bardzo efektowną. Miał też diodę-emiter podczerwieni i zamieniał się w noktowizor.
Bardzo ciekawy aparat to był. Potem zrezygnowano z laserów ze względu na możliwość uszkodzenia oczu.