Nie da się ukryć że w konkursie piękności R5 wygrywa z A7R4
Załącznik 4118
jp
Wersja do druku
Nie da się ukryć że w konkursie piękności R5 wygrywa z A7R4
Załącznik 4118
jp
troche mnie dziwilo zawsze , ze Taki fajny i nowoczesny aparat jak seria a7 opakowany jest w dosyc archaiczna i nieergonomiczna forme.
S robilo przeciez aparaty o znakomitej ergonomii . Szkoda ze nie zdecydowal sie nieco zhumanizowac ten aparat.
Nie wiemy do konca jaki bedzie R5 i rodzi sie wiele znakow zapytania , ale o Ergonomie specjalnie obawiac sie nie trzeba , choc nie jestem jeszcze przekonany ,ze bedzie lepsza niz w Z.
O sukcesie zadecyduje cena. Czy c bedzie potrafil ten aparat wyprodukowac odpowiednio tanio?. Znakomite aparaty o bezkonkurencyjnej jakosci sa oferowane ( np Leica s2 . s3) , ale cena czyni je czyms egzotycznym. Gdyby Firma sie z ich sprzedazy musiala utrzymac , to nie wrozylbym dlugiego zywota , podobnie jak to bylo z niby "Meyerem Opik Görlitz" , ktory mial siedzibe pod Holenderska granica , a ktorego zgubily nieakceptowalne ceny. S opanowal produkcje aparatow nowoczesnych w umiarkowanej cenie. Aktualnie mozna mowic , iz dzieki popularnosci oferowana jest rowniez tania i szeroka optyka producentow trzecich.
Canon bedzie musial sie zmierzyc nie tyle z Technika stosowana w S ( jej nie przeskoczy , ale moze byc porownywalnie), co z cenami S.
Nie ogarnela mnie goraczka 5R.
No nie wiem :-) Piszesz post za postem tłumacząc wszem i wobec dlaczego R5 ma być tani; ma być tani żebyś mógł go kupić :-) Czy Ty naprawdę myślisz, że jeżeli napiszesz to jeszcze czterdzieści razy, to ktoś w Canonie się zlituje i dostosuje cenę do Twoich wymagań :-) ? Rozczaruję cię. Będzie drogo, drożej niż myślisz. Wykup sobie raczej ten rejs (polecam Seszele) i kup sobie A7 III. Jak wpadnie do wody, będzie mniej żal.
[QUOTE=sven;1406601Rozczaruję cię. Będzie drogo, drożej niż myślisz.[/QUOTE]
Akurat uważam, że cena R5 zaskoczy pozytywnie. Będzie ciut drożej niż A7RIV i tyle ;)
a piszecie o cenie w sklepie z oficjalnej dystrybuji na kraj w którym urząd co to kontroluje konkurencję słabo się sprawdza czy o cenie za jaką bęzie można kupić ten korpus? np. przejazdem w szwajcarii czy w sieci.
sven dlaczego nie chcesz żebyśmy kupili ten korpus?
co do pocieszenia to już lepiej nie kupić nic lub lustrzankę na rynku wtórnym - zarówno nasza ulubiona firma jak i dystrybucja to poczuje :) - ja sklaniam sie do nie kupowania :mrgreen: a chciałbym kupić, podobnie jak 6DII chciałem ale tamta premiera mnie rozbawiła zarówno od strony cenowej jak i technologicznej - może tu będzie inaczej bo chciałbym coś w końcu kupić :mrgreen: jak tak dalej będziecie straszyć to kupię ajfona :mrgreen: ponoć profesjonalne klipy tym kręcą :mrgreen: i gimbal do ajfona tańszy
R5 ma być tani bo firma ma 50% spadek sprzedaży i jest w czarnej .... i z tej czarnej .....nie wyjdzie jak będzie drogo - bo bechamot nie kupi, ja nie kupie, i wielu innych - proste jak drut na szpulce