Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Dzisiejszy wypad do czatowni.Coraz bardziej jestem z siebie zadowolony- ta sigma 150-600 mm C pomału zostaje opanowana:)na 460 zdjęć -nie trafiła 6 razy.:shock:
12 kadrów złych to moja wina z ustawieniami czas/przysłona.I 9 kadrów to ja nie nadążyłem za ptaszorami :) Więc 460/27 wynik który myślę że powinien mnie już zadowolić :lol:
132.
Egretta garzetta/Czala nadobna by bogdan l, su Flickr
133.
Anas platyrhynchos /F/ Kaczka Krzyżówka by bogdan l, su Flickr
Tu miałem zagwozdkę która w którą stronę poleci :)
134.
Egretta garzetta/Czala nadobna by bogdan l, su Flickr
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
różnica w jakości między tymi zdjęciami jest taka jak między 6D a 450D. Mam obydwa więc wiem co mówię
Kurde tego to ja nie rozumiem. :lol: bardzo proszę jak prostemu chłopu wywalić na stół :)
to jaki ja w końcu ma aparat kupić - 7DMII czy 6 d ?:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Kurde tego to ja nie rozumiem. bardzo proszę jak prostemu chłopu wywalić na stół
to jaki ja w końcu ma aparat kupić - 7DMII czy 6 d ?
Naprawdę chcesz wiedzieć?:)
--- Kolejny post ---
A 132 ładne tylko ja bym to obciął od lewej i od góry. Za mało ptaka, procentowo oczywiście:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Naprawdę chcesz wiedzieć?
Domyślam się że chodzi o obrazek jaki wypluwa FF.Ale drugiej strony stracę te 900 mm na długim końcu:)
132 ,133,zostawiłem takie jakie są bo chciałem żeby zostały te ślady na wodzie,ukazujące ruch :)
No ale ja się uczę więc wyciągam wnioski :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Domyślam się że chodzi o obrazek jaki wypluwa FF.Ale drugiej strony stracę te 900 mm na długim końcu
A nie możesz gdzieś pożyczyć na chwilę, spróbować? Zrobisz 10 zdjęć jednym, 10 drugim i wszystko będziesz wiedział:)
Tylko ta szybkośc Af i ilość klatek na sekundę przemawia chyba za 7DMII,czy nie tak?
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Tylko ta szybkośc Af i ilość klatek na sekundę przemawia chyba za 7DMII,czy nie tak?
Dokładnie tak, wbrew tym co piszą, że 7D2 to "lipa", ja uważam że jest coś wart.
Zwłaszcza, jak chcesz focić tą swoją długą rurą.
Do portretów kup sobie 5D2 i wystarczy na lata.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Dokładnie tak, wbrew tym co piszą, że 7D2 to "lipa", ja uważam że jest coś wart.
A czy ja mówię że nie jest? I akurat w moim przypadku nie jest to dyskusja czysto akademiczna:)
Sam się ostatnio zastanawiałem czy go znowu nie kupić. Chyba jednak dam sobie spokój.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Zwłaszcza, jak chcesz focić tą swoją długą rurą.
Dokładnie, zakup pod ten obiektyw.I do wycieczkowych wyjść.Ten rodzaj fotografii to dla mnie ma być przyjemność. Nie mam zarobkować na tym, do tego kupiłbym zdecydowanie canona 600 mm i 5D3 .I musiałbym zajeździć się na śmierć w poszukiwaniu obiektów:mrgreen:
Ten gość znów dziś zawitał - ale za daleko nawet jak na 600 mm :) takie fotki typowo żeby pokazać ptoka ale technicznie zero.
Wylazł na chwilkę z szuwar po przeciwnej stronie /ok 50 m/
135.
Airone rosso / Czapla urpurowa by bogdan l, su Flickr
Coś go po kilku sekundach spłoszyło.
136.
I tyle go dziś widziałem:mrgreen:
137.
I to są właśnie jedne ze zdjęć zwalonych przez zemnie .
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
I to są właśnie jedne ze zdjęć zwalonych przez zemnie .
Przy tej odległości i w tych warunkach gdybyś trafił to byłoby mistrzostwo świata. A może raczej przypadek:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Przy tej odległości i w tych warunkach gdybyś trafił to byłoby mistrzostwo świata. A może raczej przypadek
Może z foty 136 da się coś "uratować" forsowną obróbką z RAW-a ?