Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Ja przesiadałem sie z 40D, wiec wszystko oprócz AF jest lepsze, więc od 5mkI tez bedzie lepsze ;)
Sam myślę o zamianie 40d na 6d i ciekawi mnie czy w tym porównaniu, biorąc pod uwagę jedynie środkowy punkt AF, wypada on lepiej czy gorzej, a może podobnie?
Centralny w 6D jest czuly juz od -3EV co w praktyce pozwala mu zlapac ostrosc na obiekcie ktorego do konca nie widac w wizjerze. Nie wiem jaki mial 40d ale watpie zeby byl tak dobry. Poza tym jak wszyscy juz po 100 razy napisali - tak jest warty swojej ceny!!
pewnie jest wart swojej ceny, pozostaje pytanie, dlaczego Nikon jest o tysiaka tańszy
Bo na sama cene produktu, wplywa milion roznych rzeczy. Od kosztu wytworzenia, do glupich preferencji konsumenta...
Sent from my iPad using Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
pewnie jest wart swojej ceny, pozostaje pytanie, dlaczego Nikon jest o tysiaka tańszy
Nie ma GPS i WiFi a do tego najwazniejsze - nie nazywa sie CANON :P
d600 z początku był za niecałe 7k, ale jak zaczęło się sypać z kurzem, olejem i wycierającą się farbą wokół mirroboxa (nie jestem pewny) to cena zaczęła spadać :) aparat jak dla mnie fajny (zwłaszcza matryca) .gdyby nie te wpadki produkcyjne..
6d vs d600 - na papierku przewaga d600, w praktyce ...bywa to różnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
swishu
d600 z początku był za niecałe 7k, ale jak zaczęło się sypać z kurzem, olejem i wycierającą się farbą wokół mirroboxa (nie jestem pewny) to cena zaczęła spadać :) aparat jak dla mnie fajny (zwłaszcza matryca) .gdyby nie te wpadki produkcyjne..
6d vs d600 - na papierku przewaga d600, w praktyce ...bywa to różnie :)
Ciekawe jak się teraz mają te nowe modele, czy dalej się sypią i czy dalej produkcja robi te aparaty bez poprawek. Nagle taka cisza się zrobiła...
Skoro cisza, to juz chyba sprawa umilkla :) znajomy niedawno kupowal i bez wiekszych przygod
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
Skoro cisza, to juz chyba sprawa umilkla :) znajomy niedawno kupowal i bez wiekszych przygod
Ja miałem przez jakiś czas i też niczego nie było. Ale zastanawiam się czy nie kupić na dłużej z tym że się jednak martwię tym kurzem (dlatego poluje na 6D) może ktoś wie jak zakupić d600 bez kurzących się bebechów? :D
Ja mam d600 po 8tys klatek aparat poszedl do serwisu i czyszczenia. Teraz jest ok. Mam gwarancje na 2lata, jak sie znowu zasyfi to znowu wysle. Na nikoniarzch wyczytalem ze ten problem powinien po jakims czasie ustapic.