Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelloon
Cenie sobie obie nerki :)
--- Kolejny post ---
A czy ktos z Was, szanowni koledzy, podpinał już jakies tele >300mm pod R? Jak to jest w praktyce? Domyslam się, że jeden dyskomfort to małe gabaryty R
Podpinam regularnie C 100-400, zero dyskomfortu, co prawda mam grip, ale bez gripa też było OK.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelloon
A czy ktos z Was, szanowni koledzy, podpinał już jakies tele >300mm pod R? Jak to jest w praktyce? Domyslam się, że jeden dyskomfort to małe gabaryty R
Tu gościu zaczął od podpięcia gripa. Chyba będzie konieczny.
https://www.youtube.com/watch?v=lmrkGHu4Krc
Demonizowany problem. Po prostu inaczej się pracuje. Główne podpiera się ręką cięższy obiektyw. Ja nie korzystam przy bezlustrze + 100-400 z gripa. Piszę o sony, ale to chyba bez znaczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelloon
I juz mam dylemat...zainwestować juz w 1DX MKIII czy poczekac na R5. Oczywiscie fotografia sportowa w temacie. Hmmm
Patrząc na to co masz wypisane w sygnaturze i na to co widać na Twoim awatarze, osobiście nie miałbym żadnego dylematu i bez zastanowienia zainwestowałbym w 1DX Mark III.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelloon
Ja podpinałem 300/2.8 is przez tc2iii - aparat faktycznie trochę mały, ale na monopodzie/satywie nie ma problemu używać. Być może większe dłonie będą miały mniej wygodnie (mój rozmiar to 9).
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
W R jest stop klatka po focie, ale sa bezlusterkowce ktore nia maja tego dziwnego laga i optyczny wizjer przy nich to przezytek. Wierze ze R5 bedzie pozbawiony tej wady.
W eRce stopklatkę po focie można wyłączyć. Chyba, że chodzi Ci o obraz wyświetlany podczas naświetlania sensora..
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Mam mały problem, puszka przekroczyła 10000 klapnięć, nieopatrznie włożyłem kartę z przed pół roku i licznik skoczył mi o 5000 kl. Czy jest sposób, aby wrócić do aktualnej liczby.
PS.Przez rok (w 2018) byłem w S, jak pokazała się R-ka to wróciłem. Z początku żałowałem tego posunięcia uznając je za przedwczesne. Aktualizacja softu do 1.4 znacząco poprawiła mi nastrój. Nie będę się powtarzał dlaczego, już o tym pisałem. Chciałbym tylko dodać, że przy tym przebiegu matryca jest czyściutka, w S gruszka powinna być w wyposażeniu fabrycznym.
Mam nadzieję, że ten gadżet (zasłanianie matrycy po wyłączeniu) pozostanie w R5.
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
Mam mały problem, puszka przekroczyła 10000 klapnięć, nieopatrznie włożyłem kartę z przed pół roku i licznik skoczył mi o 5000 kl. Czy jest sposób, aby wrócić do aktualnej liczby.
PS.Przez rok (w 2018) byłem w S, jak pokazała się R-ka to wróciłem. Z początku żałowałem tego posunięcia uznając je za przedwczesne. Aktualizacja softu do 1.4 znacząco poprawiła mi nastrój. Nie będę się powtarzał dlaczego, już o tym pisałem. Chciałbym tylko dodać, że przy tym przebiegu matryca jest czyściutka, w S gruszka powinna być w wyposażeniu fabrycznym.
Mam nadzieję, że ten gadżet (zasłanianie matrycy po wyłączeniu) pozostanie w R5.
Jak to licznik skoczył. Może tylko numeracja na karcie? Czym sprawdziłeś przebieg?
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Jak to licznik skoczył. Może tylko numeracja na karcie? Czym sprawdziłeś przebieg?
Słuszna uwaga, źle się wyraziłem, zmieniła się numeracja zdjęć. Czy można wrócić do poprzedniej?