To wychodzi niecałe 2000 euro. A niby cena na Europę, to było około 2500. Coś mi się wydaje, że ta cena w zł jeszcze podskoczy. A jak nie to spoko, będę kupował w Polsce :)
Wersja do druku
Siedzę i upycham pliki na serwer. Niestety - chcecie mieć obrazek z matrycy - musicie czekać. Zajebiście to wielkie. :)
Boli, że nie otwiera tego ani PS3 ani Lightroom.
Natomiast z pogadanki na dzisiejszym pokazie widać, że nowa wersja DPP dołączana do nowej piątki jest cool.
Zdaję sobie sprawę, że kilku na tym forum nie przekonam. I nie zamierzam. Wyrażam swoją opinię, a sRAWy i RAWy wrzucam czysciutkie - tak jak zapisała je matryca za pomocą 35mm 1.4 L.
Niech wypowiedzą się fachowcy od fotografowania i odszumiania. Tu liczę na głos kolegi MMM którego odszumione prace zrobiły na mnie wrażenie (cały czas czekam na obiecany tutorial :) ). Piszę to całkiem serio i bez cienia ironii.
Liczę tez na wieści od Cichego co do tych moich newsów na temat dostępności i ceny.
Jeszcze raz proszę o cierpliwość. Pracuję w pocie czoła :)
kazdy jak lubi, nic mi do tego. Wybieram narzedzie wedlug potrzeby.Cytat:
Towarzystwo 30D nie ma też problemów z przesiadką na 5dmk1, nawet na 2x, i nie czekają na mk2.
Proszę. Pierwsza z czterech paczek:
http://wyslijto.pl/plik/nbp8igr30m
:)
nie bylbym taki pewiem.
bariery 4Ghz raczej nie przekrocza (przynajmniej w obecnej technologii powielania technologi procesorow z rodziny x86 z lat 80-tych)
pakowanie kolejnych rdzeni w "jeden" cpu tez za wiele nie da, poki wszyscy programisci nie zaczna pisac softu, obslugujacego wiele rdzeni.
wcisnij ctrl+alt+del i wejdz w zakladke "wydajnosc".
sprawdz ile % cpu /i ile rdzeni/ jest uzywana przy pracy w PS.
u mnie np. neat image korzysta z dwoch rdzeni, ale juz narzedzie "korekcja obiektywu" z jednego.
reasumujac, obecnie co do szybkosci/wydajnosci komputerow to nie w sprzecie tkwi problem, a w kodzie oprogramowania, ktory - co tu duzo pisac - jest pisany malo wydajnie.
cala nadzieja w programistach :)
sorry, za maly OT.