To nie jest dobry argmunet, bo widać ze starym aparatem też da się robić dobre zdjęcia, a trzeba udowodnić ze stary przestał już je robić :mrgreen:
Wersja do druku
To nie jest dobry argmunet, bo widać ze starym aparatem też da się robić dobre zdjęcia, a trzeba udowodnić ze stary przestał już je robić :mrgreen:
otóż to :D
To akurat jest bardzo proste. Szczególnie w przypadku Kubamana. Wystarczy, że aparat wpadnie niechcący w jakieś mokradło :)
wystarczy odrobina nieuwagi... ;) tylko warto by było szkło odpiąć - raz, że szkoda, a dwa, że 40D ma uszczelki i mogło by się nie chcieć ładnie i szybko zalać ;)
- Kochanie, wyobraź sobie, co za pech. Miałem założoną 500-kę, kiedy nagle tuż obok mnie usiadł przepiękny zimorodek. I kiedy właśnie zmieniałem szkło na portretówkę, mój ukochany aparat wypadł mi z rąk i... jest mi strasznie przykro. Czym ja teraz będę robił zdjęcia?
- Nie przejmuj się. Kupimy nowy. Przecież musimy mieć aparat. Robsz takie piękne zdjęcia.
Oj, kłamczuszki ;) A może wystarczy obiecać, że to już ostatni aparat?
A co do sRAW - istotnie, mając niskoszumowe matryce i 100% pokrycie pikseli, może Canon takiego 1Dx zaoferować... O ile pamiętam, sRAW w 1D MkIII można uznać za 1EV lepszy od RAW odnośnie szumów.
to cos BIG to ma byc w lutym 2009
WPPI & NIKON - Wedding & Portrait Photographers International 2009
z kalendarza wychodzi ze 16.02.2009 nikon zaprezentuje sth BIG
No to ladnie - niech jeszcze wezma sie za porzadne stalki i wtedy bedzie fajna konkurencja :mrgreen:
"But the version of CMOS 24 x 36 mm incorporated into the EOS 5D Mark II will not be like the 15-megapixel APS-C of the 50D nor of 12.3 megapixels such as the D3 and D700, but megap & 21 iacute; Xela as DSLR Magazine have confirmed to all sources of solvency. Yes: 21-megapixel, and may think the same thing we are thinking of us"
http://tinyurl.com/6ohbjh
FAQ! -> 1Ds MarkIV = 50 MPx, bez AA :mrgreen: