Tak, możesz podłączyć do komputera. Ja często korzystam z połączenia ze smartfonem, trochę to wolne, ale przydaje się.
Wersja do druku
Szandor a z jakiego programu korzystasz w komputerze. Na tel mam eos remote z App Store sciagniety.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja na komputerze ze standardowego EOS Utility. Działa. Robisz zdjęcie. Klik. I masz na kompie. Działa spoko jak chcesz jedno, kilka fotek podejrzeć.
Jak chcesz zgrywać gigabajty polecam kabelek :-)
Ale to idzie po wi-fi ? Nie chce zrywać fotek tylko podgląd wykonanych.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Witajcie, powoli dojrzewam do decyzji bu kupić FF, zresztą namawiano mnie tutaj już raz ;), jedyna opcja jaką widzę to jest 6d lub 5dmk!!, ale jednak po poczytaniu kilku wątków (min. o AF 5dmkII oraz kwestii braku 1/8000... ;)) myślę tylko o 6d. Decyzja jest też spowodowana tym, że po zakupie 50/1.4 oraz 85/1.8 praktycznie przestałem używać krótkiego zoom-a, którego jeszcze całkiwem niedawno kupiłem z ciężkie pieniądze, całe szczęście z cashabck-iem. Po sprzedaży 60d i 17-55/2.8 trochę kaski by zostało, ale do rzeczy...
Moje pytanie jest do byłych użytkowników 60d, którzy przesiedli się na / lub dokupili 6d - jak wypada porównanie AF? Szczególnie chodzi mi o punkt środkowy, a także jak wypada środkowy w trybie servo? i W ogóle chciałbym poznać opinię użytkowników na temat 6d, ale tych którzy oczywiście się przesiedli lub dokupili 6d.
Z góry dziękuję
No to tylko 280 stron do przeczytania :-)
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Bangi, ja Ciebie chyba namawiałem na zakup FF :-). Oczywiście opinie innych mogą być przydatne, ale możesz podjechać do któregoś ze sklepów w Krakowie i sprawdzić jak będzie działał af w szóstce. Wiele było napisane, że nawet poczciwy 5d classic dawał radę, to tym bardziej szóstka chyba też. Dużo robisz sportu, szybkich , dynamicznych scen? Zarabiasz na tym? Przesiadka z cropa na 35x24 i produkowany obrazek, zrekompensuje na pewno różnice w af-ie. Pozdrawiam
no właśnie :(:(:(
@ poszukiwacz2006 - tak dokładnie Ty ;), a gdzie w Krk pozwolą mi poużywać włączone body, bo jak kiedyś np. w Saturnie chciałem się pobawić czymś to Pan stwierdził lakonicznie, że nie ma baterii.
Foty robię dla siebie + czasem publikuję na serwisach ze stopki ;)
Focę głównie rodzinę i samoloty. Co do rodziny to najbardziej dynamiczny jest Jasiek (z linku ;)), a co do samolotów to może ze dwa razy w roku zdarzą się pokazy czegoś szybszego, niż podejścia na Balicach.
Ale ostatnio po zakupie 85/1.8 lubię robić portreciki ;)
To może wypowiem się ja... posiadacz 5DII, tester 6D na Zlocie CB w Skorzęcinie w czerwcu br..
Byłem ciekawy jak będą się sprawować boczne punkty bo czasami by się przydały w mojej puszcze i... zdziwiłem się. Każdy punkt jest użyteczny. Przy średnio dynamicznej scenie (podczas warsztatów w Krzyśkiem Tkaczem) ok. 90 zdjęć w punkt. Odsetek nietrafionych był wynikiem chyba mojego błędu. Weryfikowałem skuteczność systemu AF zarówno na zoomie (70-200 2.8 IS II) jak i stałkach (50L, 135L).
Gdybym teraz brał FF wybrałbym 6D. Jednak w moim przypadku różnicę w cenie związaną z przesiadką (6D vs 5DII) wolę przeznaczyć na obiektyw.
Reasumując... 6D bardzo dobra puszka i co ważniejsze... ma ładniejsze kolory niż 5DII 8-)