Szybko go zmienisz na cos solidniejszego z normalną głowicą.
Co do poniedziałku to jeszcze nie wiem czy sie pojawię, ale tak czy inaczej, wybieram się we wtorek, ok 15:30 pofocić kamieniczki na starym mieście. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.
Wersja do druku
Szybko go zmienisz na cos solidniejszego z normalną głowicą.
Co do poniedziałku to jeszcze nie wiem czy sie pojawię, ale tak czy inaczej, wybieram się we wtorek, ok 15:30 pofocić kamieniczki na starym mieście. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.
ja tam idę bez statywu, będzie dużo światełek... i ISO szumiące :D
To jest dobre: Maksymalny udźwig - 20 kg(przy złożonych nogach) :mrgreen: A przy rozłożonych :confused:
IMHO wywaliłeś kasę w błoto, bo co tanie to drogie.
Już kiedyś oglądaliśmy na spocie jak taki wynalazek poleciał na glebę z 50D.
Jakiegoś Velbona trzeba było kupić (jedynie cena x3).
Przy rozłożonych nogach powinien utrzymać aparat i powieszoną torbę :D Narazie musi mi to wystarczyć. Finansowo nie stać mnie na zakup aparatu i całego osprzętu w jednej chwili. Niestety. Przyjdzie czas że zmienie statyw, dokupię lampe i całą resztę. Pojawie się wiec w poniedziałek skoro Nessuno będzie bez statywu - to będe miał okazję dużo się nauczyć :)
A będziesz miał kasę na wymianę aparatu jak Ci glebnie razem ze statywem? Juz widzieliśmy na którymś plenerze. Na szczęście w tamronie 17-50/2.8 poszła tylko osłona i jej mocowanie. Szczęście że była założona. Ja już się nauczyłem że jak ktoś chce coś taniego i dobrego to najpierw kupuje tanie a potem dobre...
Hoho, plenerek w czasie kiedy wreszcie mogę iść.. Z chęcią się pojawię w poniedziałkowy wieczór. Kto idzie? Robert proponował 21:30...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis??
Ktoś jeszcze?
canis_lupus to powiedz/napisz prosze jaki statyw mógłbyś mi polecić ? Znajdzie się coś godnego uwagi do powiedzmy 200 zł ? I jeszcze jedno - używa ktoś filtra polaryzacyjnego ? Zastanawiam się nad zakupem takiego - tym bardziej, że zbliża się zima i słonko będzie ostro raziło po oczkach. Wiem, że nie warto kupować takich za 50 zł. Widziałem też test filtrów gdzie różnice w stosunku cena/jakość między pierwszymi 5 miejscami są kolosalne.
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis??
6.Elisabeth
canis, canis, skoro żona idzie...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis_lupus
6. Elisabeth
WhiteWolf: do 300zł kupisz Velbona Sherpę. Raczej nic lepszego w tej klasie cenowej nie znajdziesz. Ale ja mogę sie nie znać. A niektórzy i na Sherpę narzekają.
Witam po długiej przerwie. Jak dobrze pójdzie, uda mi się z wami wyskoczyć. Gdzie zbiórka?
W temacie statywów. Miałem taki jaki zamówiłeś - kupiony jeszcze pod kompakt. Z lustrzanką entry-level i kitem jeszcze sobie jakoś radził, ale obecnego canona mocowałem na nim tylko w przypadku wyższej konieczności, cały czas asekurując. Od niedawna posiadam Vanguarda, i różnica jest masakryczna. Szczerze mówiąc zastanawiam się mimo wszystko, czy go brać - wiadomo, przydaje się, ale wysokie ISO daje radę, a statyw mocno ogranicza mobilność. Zobaczymy, pomyślę jak to będzie...