Przez m.in. takie komentarze musiałem prosić moderację o usunięcie mojego wątku z moimi pracami portetowymi...
Wersja do druku
Ta woda pod nosem IMHO nie wygląda zbyt "smacznie" :/
Źrenice mi nie przeszkadzają.
Ale wolę ten poziomy z piegowatym nosem :)
Greg S ale o co Ci chodzi??? ja tylko wyrażam to co mnie najbardziej drażni na tym zdjęciu a drażni mnie to że prawie tęczówek nie widać... Nie będę pisał że mi się podoba jak mi się nie podoba... Chyba że zastrzegasz sobie prawo do krytykowania swoich zdjęć...
Nie o krytykę tu chodzi. Dziewczyna nie bierze i proszę myśleć co się pisze.
Bez durnych insynuacji...
To trzeba było w ten sposób od razu to ująć.
Jest spora różnica między "pewnie coś bierze" a "nie widać tęczówek" . Jedno to jest niegrzeczne pomówienie, drugie neutralna, subiektywna opinia.
Jak widzisz człowieka leżącego na ulicy/przystanku to co w pierwszej chwili myślisz? Pijany czy zasłabł? Różnica taka sama...
Vitez ja na początku napisałem tak:
i Greg S zrozumiał tylko zaprzeczył że było ciemno i tu było moje zdziwienie dlatego tez (faktycznie teraz na to patrząc trochę przegiąłem) tak napisałem. Wcale nawet na serio nie pomyślałem, że TAKA dziewczyna może COŚ takiego robić... Przepraszam modelkę i fotografa za takie stwierdzenie...
No i jest ok.
Wracając do tematu - a tak: ??
Klara się już zgłosiła do jakiejś agencji fotomodelek? :mrgreen: Dawaj więcej bo na prawdę świetnie wychodzi 8-)
Leśny mi mówił że fotka jest w miarę to ją wrzucę :)
Od taki pstryk na wyjeździe do Sopotu :rolleyes:
Domyślam się że przez okulary niektórym może się zdjęcie nie spodobać - brak kontaktu wzrokowego - jednak może podyskutujemy o ostrości, kolorach i tych wszystkich innych elementach fotki które lubicie :twisted:
Według mnie dobry portret, z klimatem, nastrojem. Trochę razi nie tyle niedoświetlenie lewej strony, co cień nosa. Mogła być jakaś blenda lub delikatne dopalenie lampą, ale domyślam się, że nie miałeś tego pod ręką. A brak kontaktu wzrokowego w tym przypadku jest jak najbardziej pożądany.
1.
2.
3.
Nie umiem robić zdjęć moim aparatem. Na wyświetlaczu zdjęcia wydają się naprawdę dobrze doświetlone, z ładnymi kolorkami. Po zrzuceniu ich na komputer ogarnia mnie rozpacz. Są za ciemne, mają dziwaczne kolory, nie podobają mi się ani trochę. Powyżej wyniki mojej drugiej portretowej sesji.