To jestem w szoku jak można być tak naiwnym :(
--- Kolejny post ---
No to super - jesteś widać godny zaufania, albo emanujesz uczciwością :)
Wersja do druku
Myślę, że salas przygotowuje grubszy wałek i na razie zbiera punkty ;-)
komus nie zaginal?
Canon Eos 5 D mark II +Obiektyw Okazja !!! Orneta ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
dzwonilem brak papierow, pudla...dostal "od wujka", nr seryjnego nie poda, bo "nie ma go w domu" :)
Pilne. Canon mark 2 body LubaŠ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl) nastepny artysta
trochę numery seryjne na body i w programie się nie zgadzają Canon EOS 7D body (4722843616) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
# Canon EOS 5D mark II (Mk II) # 9045 zdjęć # (4700462965) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tu tez sie nie zgadzaja, jakie to ma znaczenie?
w 7d powinny być zgodne na body i w programie jak tu Canon EOS 7D body + CF 4GB - ładny stan, okazja !! (4582727261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a tam ewidentnie coś przekombinowane
a gdzie tak pisze, czy to Twoja szpiegowska teoria majaca na celu zdyskredytowanie sprzedawcy?
U mnie tez źle odczytuje numery seryjne na body kupionych przeze mnie w sklepie. na 1 body mam minus i numer seryjny od czapy, żadna z cyfr się nie pokrywa. Na 2 body końcówka numeru seryjnego to 2 a w programie pokazuje 1. Reszta numeru seryjnego się zgadza. Dziwne bo program w 2 przypadku nie pokazał minusa
Dokladnie tak jak piszesz, kolega cacyk powinien sprawdzic zanim cokolwiek napisze o jakimkolwiek sprzedawcy.
Masz tu uczciwego sprzedawcę, kupił 2 lampy
Lampa błyskowa Canon 580 EX II - używana (4716450416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Lampa błyskowa Canon 580 EX II - używana (4716452121) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
każda przebieg 40 tysięcy błysków według sprzedającego
u bartunia22 czytuję âużywana sporadycznieâ
Canon Speedlite 580EX II (4728244887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ja wiem każdy kombinuję jak może ale chociaż odrobina uczciwości się w tym należy
a skad wiesz, ze to ta sama lampa? jakis dowod? czy moze jestes zawistnym handlarzem z konkurencji ukrywajacym sie pod nikami: centurrion1 , centurrion2 , emidee , klex131 , klex997 , ktory nic nie moze kupic i odsprzedac??
a to akurat może być prawdą, wszystkie 18postów cacyka są związane tylko i wyłącznie z tym tematem i podobnymi (jakieś opinie o sprzedawcach, przekręty, kradzieże :mrgreen: )
oczywiście NO OFFENCE CACYK :mrgreen:
salas: to jest wiecej niz pewne, cacyk - chlop cisnie po konkurencji bo sam ma dramat :) ciekawe, ktory to on? :)
trzeba po ip dojsc z jakiego miasta,potem to juz z gorki
tak nie ma co sie...cackac ;)
Co powiecie o takim obiektywie i jego cenie:
OBIEKTYW CANON 0.95 + PRZEJSCIÓWKA SONY A7 I A7R (4732103731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
:?: Naprawdę jedyny taki na świecie :?: :)
no ten akurat o tym nr seryjnym jest na pewno jedyny
Nie czaję 121USD na rachunku i cena w aukcji 12kPLN ? O co tu chodzi :(
Nie polecam zakupów u tego pana - nick allegro dynamoo
Przedmioty użytkownika dynamoo - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiłem aparat. Niby sprzedaje komplet z pudełkiem, ale jak się okazało - akumulator i ładowarka to najtańszy, wyeksploatowany chińczyk, tak więc jestem 200 zł do tyłu. W opisie nawet o tym nie wspomniał.
Podejrzane jest również twierdzenie (które przewija się zresztą na każdej jego aukcji) że sprzedaje swój prywatny sprzęt, bo facet jest z Białegostoku, a aparat kupiony na stoisku w jednej z krakowskich galerii. Nie twierdzę, że to na 100% nieprawda, ale biorąc pod uwagę myk z baterią i ładowarką, wątpliwości wzrastają.
Nr tel. na aukcjach to 519054285 dla google 519-054-285
wystarczy na ta listę popatrzyć ze być pewnym ze nie jest to jego prywatny sprzęt
Tyle tych różnych rzeczy sprzedaje - gołym okiem widać, że to handlarz.
Masz rację. Zachęcam wszystkich aby otwarcie pisali w komentarzach allegro o wszelkich nieprawidłowościach, nawet pod groźbą komentarza odwetowego.
Mojego komentarza tam nie ma, bo zakup odbył się poza portalem. Człowiek uczy się na błędach. Dlatego piszę o tym tutaj, aby moja nauczka była coś warta dla innych.
Takich sytuacji jak Twoja jest całe mnóstwo, bo ludzie chcą przyoszczędzić parę złotych a potem płaczą :(
Tymczasem kupować należy z głową a nie liczyć na przypadkowe okazje.
Witam,
akurat jestem w temacie śledzenia ceny Canona 10-18, w tym aukcji na allegro. Akurat trwa aukcja:
Canon EF-S 10-18 mm f/4.5-5.6 IS STM (4834554862) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jednak coś mnie tknęło w opisie, bo wydawało mi się, że coś takiego już czytałem. Przeszukałem aukcje zakończone i jak się okazuje miałem rację
Canon EF-S 10-18 (4797109043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie wiem co jest grane, ale coś mi tu śmierdzi. Na wszelki wypadek ostrzegam i zalecam ostrożność.
ale co tu śmierdzi?
może idź po prostu do sklepu skoro zakupy w necie cie przerastają
Eee, no mi wydaje się dziwne, że Asiorek12311 z Białej Podlaskiej sprzedał 13 listopada 2014 r. Canona 10-18 a teraz przemek199012 z Białej Podlaskiej sprzedaje Canona 10-18 z dokładnie takim samym opisem (nawet to, że otrzymany 2 tygodnie temu w prezencie) i tymi samymi zdjęciami sprzętu. Jeśli to wzbudza jedynie moje podejrzenia to trudno.
I nie, zakupy w necie mnie nie przerastają, ale jak wszyscy wiemy dużo łatwiej o jakieś machlojki w necie a ten wątek powstał chyba właśnie po to aby się dzielić swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami.
no ale jakie spostrzeżenie? ze ktoś skopiował opis? przecież jest to codzienność, tak samo jak umieszczanie zdjęć z netu
jakbyś chwile poświecił tym aukcjom to byś odkrył ze za sprzedany obiektyw jest wystawiony pozytywny komentarz, a w drugim przypadku kolo sprzedaje obiektywy za które tez ma pozytywy
jest wysoce prawdopodobne ze to jedna osoba jedzie na 2 konta
najpierw myślenie,potem działanie
becekpl - jeśli dalej nie rozumiesz to trudno. Dzielę się spostrzeżeniami, każdy sam sobie dokonuje własnej oceny.
Oczywiście można korzystać z więcej niż jednego konta na allegro. Jednak otrzymywanie co chwilę w prezencie takiego samego obiektywu i wystawianie go na aukcji może wzbudzać wątpliwości. A każdy użytkownik forum ma pełne prawo podzielić się swoimi wątpliwościami. Oczywiście inni użytkownicy nie muszą się z nimi zgadzać - zgoda. Tylko prowadźmy dyskusję na poziomie a nie w stylu "może idź po prostu do sklepu skoro zakupy w necie cie przerastają"
kashpir_pl a nie pomyślałeś, że w ten sposób można czasem kogoś skrzywdzić niczym nie popartą opinią :(
We wspomnianej aukcji nie ma żadnych znamion przekrętu, a to że ktoś sprzedaje kilka takich samych rzeczy nie jest przestępstwem.
W pierwszym wpisie tego wątku ktoś pisał "Podejrzana aukcja. Reporterska pucha a zdjęcie na tle czajnika, majonezu i słoika ze śliwkami...". To też nie przestępstwo a wydało się podejrzane.
Nikogo nie nazwałem oszustem, pisałem o swoich podejrzeniach, że coś mi tu nie gra w związku z tymi opisami. Pisałem, bo po to jest wątek. A czytający sami mogą sobie wyrobić opinię na ten temat.
No widzisz, tylko taka jest różnica, że osoba która tu nam wytykasz ma konto na 5 i 30 pozytywów. Jak dla mnie to pomówienie a nie ostrzeżenie.
Ja mam na allegro 550 pozytywnych i 1 negatywny. Rozumiem, że stawia mnie to na z góry straconej pozycji? Jak dla mnie takie powtarzalne działanie, o którym pisałem wcześniej, bardziej świadczy o nieznanym źródle pochodzenia towaru.
Właśnie zobaczyłem, że jedno z tych kont zostało z jakiegoś powodu zawieszone przez allegro.
Czy pan Bolek02 to ten sam pan od nowych obiektywów?
http://www.canon-board.info/pierwsza...m-canon-98142/
??????
W/g mnie to też jakiś wałek i nie zamierzam mieć skrupułów by tak to nazywać.
Jeśli coś komuś oferujemy to bądźmy dorośli i nie stwarzajmy podejrzeń poprzez niechlujstwo i lenistwo kopiując czyjeś fotki i opisy. No chyba że to rzeczywiście wałek :P
Z niby Allegro otrzymałem e-mail.
pewnie ktoś się nabierze.
aha
NIE MAM KONTA NA ALLEGRO
wklejam tekst e-maila:
Fromďź
Allegro.pl<users@web.com>
Toďź
kulbin<xxxxxxxxxx@wp.pl>
Timeďź
13 listopad 2014 (Cz) 22:47
Sizeďź
32 KB
(20 KB)803-472-569.html
Drogi użytkowniku Allegro,
W ramach naszych względów bezpieczeństwa regularnie aktywność ekranu Allegro w rachunkach. Niedawno skontaktował Cię po zauważeniu problemu na koncie.
Poprosiliśmy o informacje od Ciebie z następującego powodu:
Niedawno otrzymał raport z nieuprawnionym użyciem karty kredytowej, związanej z tym kontem. Na wszelki wypadek, mamy ograniczony dostęp do konta w Allegro w celu ochrony przed przyszłymi nieautoryzowanych transakcji.
Sprawa numer ID: AL-883-472-569
Jest to przypomnienie, aby przywrócić swoje konto tak szybko jak to możliwe.
Proszę pobrać formularz dołączony do tej wiadomości e-mail i otwórz go w przeglądarce internetowej. Po otwarciu, zostanie wyposażony kroki, aby przywrócić dostęp do konta. Dziękujemy za zrozumienie, jak pracujemy, aby zapewnić bezpieczeństwo konta.
Zgodnie z regulaminem użytkownika Allegro, dostęp do konta pozostanie ograniczony, aż problem zostanie rozwiązany. Niestety, jeśli dostęp do konta jest nadal ograniczona przez dłuższy czas, może to doprowadzić do dalszych ograniczeń lub zamknięcia konta ostatecznego. Zachęcamy, aby przywrócić swoje konto Allegro jak najszybciej, aby uniknąć tego.
Dziękujemy za szybkie zajęcie się tą sprawą. Proszę zrozumieć, że jest to środek bezpieczeństwa przeznaczone do ochrony Ciebie i Twojego konta. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Z poważaniem,?
Allegro konto Dział Recenzja?
E-mail ID EB6728 Allegro
jakiś niger zbiera loginy :D
Polska jezyk trudna jezyk :-)