Dobra, to ja pasuje.
Wersja do druku
Dobra, to ja pasuje.
czyli co nie ma tego spotkania??
No na 4 osoby raczej nie będziemy robić.
Jak ktoś chce to można na kamienice kiedyś iść.Stare Polesie Stare Bałuty Księży Młyn Śródmieście
ale to chyba bez sprzętu ;)
Byłem z kolegą na kamienicach i miejscowi nic nie zrobią no może jak by ktoś sam był.Ogólnie boją się "bogatych'' i wolą swoich ze złotówki skubnąć niż ""bogatych z aparatami" Polecam taką wyprawę w kilka osób bo już nie długo może tego nie być.Stare komórki,klatki schodowe,podwórka itp Tylko niech śnieg stopnie i odkryje "piękno"
Swoich zdjęć jeszcze nie mam w sieci ale dodam zdjęcia osoby która chodzi na kamienice.
http://plfoto.com/193262/autor.html
wybiera się ktoś z Was na targi ślubne do Atlas ?
na pewno na takich targach można poszukać żony ;) w końcu trochę modelek powinno tam być :) ...ja się nie wybieram - nie szukam ;)
no ja tez nie szukam ,ale sie wybieram :smile:
zawsze można zapisać numer dla np kolegi w potrzebie ;)
Kilka postów wyżej. Polecam fotoaparaciki w Pabanicach. Mają sporo sprzętu do przetestowania "na stanie". Ostatnio nabyłem u nich komisową 35L w bardzo dobrej cenie i idealnym stanie!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Odnośnie spotkania jestem chętny, ale dopiero po 4 lutym. Sesja sssie. Pozdrawiam :D
ująłem to w pewnym skrócie ;) kluczem jest aby to laska sama wcisnęłą swój numer - czyli albo już jesteś znany w środowisku modelek co oznacza że numer po prostu dostajesz albo dajesz dziewczynie adres do swoich zdjęć (+ maila i gsm) i mówisz jej żeby się odezwała bo za tydzień może będziesz miał dziurę to coś jej pstrykniesz :) ...ostatnio byłem na uro KMAG i wiosną w stosownym dziale z fotami... ;)
Ja jestem za a nawet przeciw :D... A na poważnie - można by było się zebrać grupką i iść pofocić ;)... Jeszcze może by się udało ze 2-3 modelki wziąć i by były kozackie foteczki :)
Odnośnie spotkania - pisałem, że się określę w piątek, jednak już teraz wiem że nie będzie mnie na miejscu.
Pozdr.
Z modelkami na kamienice? tam w śródmieściu po 22 pełno modeli i modelek ;)
jestem za, ale kamienice bardziej cywilizowane np. pietryna i bramy
zawsze można wejść do lokalu i zrobić pare fotek na sofach, czy przy barze
a na te ślubne to powaznie nikt sie nie wybiera ? :-)
Jarek... a po co... nas i tak już nic się nie da nauczyć
Pozdr.
nono nie dość ze w takim wieku juz nic nie wchodzi to w gruncie rzeczy pełen skill w fotografi i programach :-) ,ale juz nic nie fotografowałem ponad dwa miesiące tak ze moze na jakis pokaz mody ślubnej sie załapie
to może zabiorę kumpla, który zajmuje się "ściąganiem długów" tak, żebyśmy sprzętu nei stracili? :-)
jestem NA TAK:D
Spokojnie na kamienicach nie ma tragedii a w niedziele rano to żywego ducha nie ma.
Odliczam sie Panowie.
Z ciekawszych imprez, kuriozalnych jak na miejsce, ale mogacych byc dobrym tematem do fotek beda za kilka tygodni targi bydla, ktore odbeda sie.....w Atlas Arenie.:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Duch jest polzywy, bo przepity. Mieszkalem ponad 30 lat na Wschodniej przy Rewolucji, wiem, co mowie...:)))
Jest propozycja. Łódzka grupa z fotoprzyrody planuje plener. Myślą o 4 lutego lub jakimś innym lutowym weekendzie. Ja osobiście 4ego nie dam rady ale w każdym innym terminie również będę. Cel wyprawy to prawdopodobnie bunkry w Konewce i/lub Jeleniu kolejowe, gierkowa willa (a raczej to co z niej zostało) http://mswietlik.prv.pl/willa%20gierka.html i Smardzewice. Na razie nie ma konkretów ani co do daty ani planu wycieczki, ale rzucam pomysłem również tutaj, bo jak wiadomo w kupie raźniej (i cieplej :P). Ktoś byłby zainteresowany takim plenerem ?
link do właściwej dyskusji:
http://www.fotoprzyroda.pl/odz-i-okolice-vt3589,495.htm
Czy ktoś z koleżanek lub kolegów ma może w posiadaniu fisha canona 15mm i miałby chwilę czasu by się spotkać bym mógł podpiąć go na parę fotek do swojej puchy?
Wschodnia przy Rewolucji? to klasyka gatunku,nie trzeba nawet tv włączać. :)
Czy ktoś z łódzkich ma może Sigme 30 1.4? Prosiłbym o kontakt na PW.
Ja mam sigmę ale 10-20mm 4f
Witam. Mały offtopic- pilnie potrzebuję się skontaktować z kolegą 3voQ z waszej grupy łódzkiej.
Nie mam innej możliwości, a PW nie odpowiada, dawno chyba nie był zalogowany...
Bardzo prosze kogoś, kto ma namiar lub jest w kontakcie o przekazanie prośby, żeby się odezwał do mnie.
Dziękuję.
zdechło widzę wszystko
Jak by nie patrzeć masz kolego rację ;/
To co może małe Spotkanie STUDYJNE ?? ;) tak na powitanie wiosny....
jacyś chętni??
Pewnie tylko na zapowiedziach się skończy ;)
pewnie jak zwykle na planach się skończy, ja się nie podejmuję ;]
Poza tym szukamy wspólnika do studia w centrum łodzi, info na pw
Dzięki za info
Idzie ktoś robić fotki tego lotniska ??
ja się chyba wybiorę :-)
Foty lotniska a przede wszystkim tego co na nim ląduje czy stoi można robić codziennie. Spotterzy usypali fajną górkę do której dostęp jest od ulicy Dennej. Obok jest Muzeum Lotnictwa. Samoloty stojące na płycie można focić przez oczka siatki. Starty samolotów jak i lądowania najczęściej odbywają się w kierunku zachodnim a więc na górce od Dennej focimy podejście i lądowanie a następnie kołowanie po pasie. Jeśli chodzi o starty to są fajne miejsca łatwiej lub trudniej dostępne przy płocie wzdłuż pasa. Spokojnie więc można robić zdjęcia bez żadnych spędów i pośpiechu. Link do forum lotniczego http://lotnictwo.net.pl/5-poszczegol...jecia_i_filmy/
no niby racja..
Szukam 16-35 L II aby podpiąć i zrobić kilka fotek
Ktoś ma ?
No i znów temat marł... kurna trzeba było umówić się na dzisiejszy dzień.. taka ładna pogoda na plener :)
Nasłuchując wierzę na Lublinku słyszę, że dziś duży ruch w powietrzu. Jak ktoś nie ma co robić to niech jedzie pofocić samoloty. Od ulicy Dennej będzie dziś dobry widok bo w użyciu pas 25 a więc podejścia do lądowania od strony wschodniej.
na jakiej pracują częstotliwości?
A ja się tak spytam od części praktycznej - jakie szkło - ogniskowa będzie dobra na górkę? Chodzi oczywiście o Lublinek :)
Częstotliwość 124,225 MHz. Jeśli chodzi o szkło to robiłem 5D z podpiętym 70-200 i było w sam raz.
Zobaczcie sobie tak informacyjnie co dzisiaj chłopaki ustrzelili http://lotnictwo.net.pl/5-poszczegol...2_03_17_a.html
Faktycznie duzy ruch, jak na ten nasz Lublinek.
Choc nie slyszalem tego ruchu, może dlatego, ze troche piwa sie lalo. Mieszkam w Zabizkach i maszyny troszke slychac, te startujace rzecz jasna.
Nie wiem gdzie są Zabizki ale może słyszysz tylko te duże maszyny a małe Cessny czy Tecnamy robiące kręgi nadlotniskowe to niekoniecznie. Niedługo szybowce zaczną latać a ich to już na pewno nie usłyszysz :)