Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Mam. Ale na razie niewiele wiem :) Wiem jedno - AF w porównaniu z 17-40 f/4 to taki szybszy żółw ;) Całe szczęście jego wada to tylko prędkość, a nie celność. Jakieś przykłady może w niedzielę...
Gdyby przy okazji udało Ci się nagrać jakiś krótki film z pracy autofocusa, byłoby zacnie. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
VomitroN
Gdyby przy okazji udało Ci się nagrać jakiś krótki film z pracy autofocusa, byłoby zacnie. :)
Ruchomym obrazkiem się brzydzę :) Mogę po długim weekendzie wyprodukować opis słownomuzyczny ;) I na pewno wstawię zdjęcia.
P.S. Ale że cięższe jest od 70-200/4 L IS to już przegięcie dla szyji i barku ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Może jak zakupię ową Sigmę ,a to już niedługo to zobaczymy jak będzie współpracować z moim 1DMII
Czekam zatem na info to bedzie pierwszy taki zestaw w PL.
Cebulkowy bokeh. F1,8. 35mm.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
P.S. Ale że cięższe jest od 70-200/4 L IS to już przegięcie dla szyji i barku ;)
Nie ma nic za darmo - jest jasność, jest waga. Pewnie bardziej byś narzekał nosząc 2 stałki ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
pancernik12
Cebulkowy bokeh. F1,8. 35mm.
Nie jestem jakims znawca ale ten mi sie podoba.
W wywiadzie z konstruktorem tej sigmy tez bylo o "cebulkowym". Czy na tym zdjeciu to typowy przyklad tego zjawiska?
Cytat:
Zamieszczone przez
unlike.mike
Czy na tym zdjeciu to typowy przyklad tego zjawiska?
Może nie bardzo intensywnie ale widać przecież. Jak przekrojona w poprzek (nie wzdłuż) cebula, która ma warstwy, tak samo jak ogry.
moze jestem slepy albo u mnie po prostu tak slabo ta cebule widac ze nawet nie zwracam na nia uwagi (nawet tu musialem sie BARDZO mocno przyjrzec)
Nie napisałem, że to jest dla mnie minus :) Po prostu chciałem sprawdzić czy konstruktor Mówi Jak Jest :)
Pozdrawiam
Cebulę pewnie lepiej widać na cropie. Wrzuć cropa i będzie można szkło zrównać z błotem. Bo teraz to ledwo, ledwo co tam widać. Ciekawe skąd się to bierze. Trochę jak prążki interferencyjne to wygląda.