24 1.4 & 85 1.8 ? :)
Wersja do druku
50 i 135 oraz na specjaly 14
Cześć,
Pytanie o 6d. Jak sobie radzi 6d na servo w boju? W szczególności jak się ma 6d na servo vs 5dII servo (bez assist points)?
O OneShot słyszałem wiele dobrego o servo same złe opinie ale jak to ma się w praktyce?
Kochani, coraz bardziej przygnębia mnie mój stary komputer. Przy obróbce zdjęć ze ślubu komputer bardzo wolno pracuje. Najczęściej obrabiam zdjęcia najpierw w Camera Raw... potem eksportuję i właśnie wówczas operacja trwa całe wieki.... Przy kilkuset zdjęciach praca, która kiedyś dawała mi wiele satysfakcji staje się męczarnią, golgotą itp... Na co zwracać szczególną uwagę przy kupnie nowego komputera? Procesor (jaki?), inne parametry jakie? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam!
Przede wszystkim wielrdzenowy procek, duzo ramu i ssd na system, programy i tempy:-)
O co chodzi z tymi /tempy/
Katalogi tymczasowe np loghtrooma ;)
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk
Czyli rozumiem że ustawiam go na SSD. Czy C1 i CS6 ma coś takiego?
Ja to miałem inny problem. Jeszcze jakiś czas temu latałem na dwa aparaty, koszul i krawat. Mało było to wygodne, więc postanowiłem bez krawatu (ląduje w plecaku). Torbą przy ławce w ogóle nie przejmuję się pod warunkiem, że leży gdzieś z boku. Inna sprawa, że śluby robię po znajomości, więc nie mam ich tak wiele w ciągu roku.
a jak dużo ramu to nie lepiej ustawić temp w ramdysku?