Czy oni posiadają dwa konta na allegro ?
pzdr.
Wersja do druku
Czy oni posiadają dwa konta na allegro ?
pzdr.
no i stało sie tak jak przewidywaliscie, pochwalilem dzien przed zachodem slonca i dzis moje zamówienie w fotoit.pl zostało anulowane a dokładniej:
Tak jak pisałem wcześniej złożyłem zamówienie na obiektyw 13 marca, ustaliłem termin realizacji 14 dni, cena była dobra więc myślę zaczekam, przed swietami tj 21 marca wysłałem zapytanie o termin wysyłki dostałem odpowiedz ze sa swieta i ciezko to okreslic - ok rozumiem
ale wyslalem kolejne maile dnia 26 marca i 27 marca z krotkim zapytaniem kiedy moge spodziewac sie wysylki - bez odpowiedzi z fotoit.pl
zatem dzis 28 marca wyslalem maila ze w zwiazku ze minely 2 tygodnie i nie moge uzysakc informacji nt realizacji rezygnuje z zamowienia,
i co otrzymalem maila z fotoit:
"Z całym szacunkiem na dziś mieliśmy otrzymać dla Pana obiektyw wczoraj zrezygnował Pan z zamówienia więc odwołałem zamówioną sigmę, ze względu na święta większość dostaw niestety się opużniła,"
nikt nie spojrzal na date ze wyslalem rezygnacje dzis a nie wczoraj, no i zbieg okolicznosci ze wlasnie dzis mial byc ale skoro ja napisalem to oni odmowili - niesamowite! przeciez wiadomo ze moglbym zaczekac dzien lub dwa jezeli mialbym stosowna informacje
na moja odpowiedz dlaczego nie mogli mnie poinformowac wczoraj - nie byloby sprawy otrzymalem odpowiedz:
to co mogę Panu zaproponować to wczoraj dostałem w rozliczeniu Canona 100 Macro 2,8 i idealnym stanie mogę ją Panu sprzedać za XXX zł,
zdecydowanie lepszy obiektyw od sigmy zarówno optycznie jak i mechanicznie,
Oferta super :) tyle ze ja zamawialem szklo do Nikona a oferta jest do Canona wiec trafiona jak kula w plot
Przynaje obsługa była super jak zamawiałem ale okazała sie mizerna w momencie realizacji, na szczescie nie wplacalem im wczesniej kasy, wiec stracilem tylko 14 dni oczekujac na sprzet.
Mysle, ze teraz co niektorzy wyjadacze na tym forum docenia posty jednowatkowcow, bo tez moge byc one rzetelne i moge wniesc wiele do poruszanego tematu.
PS. Znalazlem inne oferty z interesujeacym mnie szklem, przy okazji zapytam czy ktos mial doswiadczenia z tymi sklepami:
www.fotozakupy.pl
www.fotobis.net.pl
Cichy, Ty mnie jednak nie zrozumiałeś. Ja nie odnosiłem się do poziomu usług FotoIT, sam się na nich przejechałem i kupuję już w innych miejscach.
Chodziło mi o zwykłe wyczucie, o to, że jeden sprzedawca nie powinien wykorzystywać takiej okazji, żeby dopieprzyć drugiemu. Bo to zwyczajnie nie wypada i szybko można dostać łatkę hieny.
Jezus, przeczytanie tego wszystkiego zajęło mi ... długo:)
Ktoś wcześniej napisał, że sprzedawcy też ludzie. NIEPRAWDA!
Nic mnie nie obchodzi czy sprzedawca ma dobry czy zły dzień,
mam być dobrze obsłużony.
Na akcje z "cyfronem" fotit nie wpadł pierwszy, normalny marketing,
ale wykonanie po prostu żałosne..
Ja prawdopodobnie nie kupie nic w tym sklepie, dzięki temu wątkowi.
Kupiłem u nich T 17-50. Co do obsługi to nie mogę narzekać. Sprawnie szybko i na temat. Z fakturą faktycznie była jakaś jazda. Przy pytaniu czy dostanę fakturę osoba z którą rozmawiałem przez telefon musiała przeprowadzić konsultacje z kimś tam. Dostałem fakturę.
Jeżeli kupuje się w sklepie to musi być dołączony paragon fiskalny lub faktura Vat.
ja swojego tamrona 17-50 też tam chciałem kupić. na allegro mieli wystawionego za 1199zł
o tutaj też jest:
http://allegro.pl/item331559554_foto...spherical.html
ale po telefonie okazało się że to jest cena bez f-ry VAT. cena na f-rę to 1350zł. więc się nie zdecydowałem ponieważ była ona mi nie zbędna...
no cóż dziwne to praktyki... sprzedają towar bez faktury czyli bez paragonów pewnie też:-?
no i kupilem w koncu szklo od Ciechego - tak oto skonczyla sie moja przygoda z fotoit :)