Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
fabian
OT: umowę kupna-sprzedaży można wrzucić w koszty prowadzenia działalności
Przy zakupie sprzętu nowego masz jeszcze do odliczenia VAT.
Nie wiem skad pomysl ze Canon nagle wypusci jakies szklo tylko dlatego ze Sigma cos wypuscila? Nigdy tak nie bylo i raczej nie bedzie - idą swoim wlasnym torem.
Bo są ploty, że tak. Pewnie prace zaczęli wcześniej niezależnie od Sigmy. Ale to tylko ploty. Zobaczymy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Nie wiem skad pomysl ze Canon nagle wypusci jakies szklo tylko dlatego ze Sigma cos wypuscila? Nigdy tak nie bylo i raczej nie bedzie - idą swoim wlasnym torem.
Może dlatego, że c35/1.4 ma już swoje lata, może dlatego że wielokrotnie był zapowiadany, może dlatego że tak wypada :)
Jest wiele obiektywow ktore juz dawno mialy miec swoich nastepcow, a jednak wciaz ich brak. Jestem przekonany ze premiera Sigmy w zaden sposob nie wplynie na dzialania Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Jest wiele obiektywow ktore juz dawno mialy miec swoich nastepcow, a jednak wciaz ich brak. Jestem przekonany ze premiera Sigmy w zaden sposob nie wplynie na dzialania Canona.
Oczywiście, że nie wpłynie - analiza poczynań konkurencji może wpływać na decyzje firm jeżeli ich pozycja jest w jakikolwiek sposób zagrożona lub poczynania konkurencji są w stanie wprowadzić odczuwalne spadki zysków. Sigma nie ma takiego wpływu, z całym szacunkiem dla marki.
Cytat:
Zamieszczone przez
fabian
OT: umowę kupna-sprzedaży można wrzucić w koszty prowadzenia działalności
i zamiast zyskac, stracić- płacąc podatek od ccp:evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Jak stracić? PCC = 2%, pit >= 18%
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
:) no tak, bo CCP to 2%, a odliczony PIT to...
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
...Jestem przekonany ze premiera Sigmy w zaden sposob nie wplynie na dzialania Canona.
Jakie mogłyby być zatem czynniki, które na działania Canona mogłyby wpłynąć?