Spróbuję przy okazji, jak pojadę na nowy Dworzec PKP w Gdyni ale Sea Tower jest
bardzo trudny do fotografowania, nie mówiąc o tym, że ma wyjątkowo paskudną elewację.
Wersja do druku
Elewacja jest do bani - tak samo zresztą jak i najbliższe (bezpośrednio sąsiadujące) otoczenie. Stojąc jednak u jego nasady i patrząc w górę, to ma się niezłe architektoniczne kształty - szczególnie od strony Hryniewieckiego (chociaż jak na fotki jest to zacienione miejsce i trzeba mieć coś jasnego). Dlatego biorąc pod uwagę Twoje "oko" dobrze by było jak się z nim zmierzysz.
Może trochę odbić w brudnych, starych szybach? Np okno stare, a odbicie obiektu - szkło i błysk?
Pozdrawiam
Grzegorz
Świetne masz to archiwum :)
PS. Zacznę się rozglądać po mieście za czymś w "Twoim stylu" :)
Mi się odbicia rzuciły na głowę jakieś siedem lat temu. I też mi się wydawało w pewnym momencie, że temat jest wyczerpany do czasu pojawienia się nowego budynku czy nowej elewacji. Ale myliłem się. W zależności od pory roku, pogody, jest inne światło przez co odbicia też są inne. Na przykład po deszczu można znaleźć ciekawe odbicia, które nie występują jak deszczu brak. Czasem jest tak, że następuje zmęczenie jakimś tematem. Dobrze sobie zrobić wtedy przerwę 9 od danego tematu) i po jakimś czasie pojawią się nowe pomysły.
Hi...
Po raz pierwszy.... wygląda krzywo :). Oczywiście to może być złudzenie apteczne (bo pewnie takie jest). Jak znam Ciebie to po aptekarsku zrobiłeś prosto a tylko ten kawałek nieba z lewej powoduje że wygląda jakby było "krzywo".
Czekam na SeaTowers :). Moje mam tylko z nocy i to dawno temu.
Pozdrawiam..
Waldek – zagladam tu juz nie tylko dla ciekawych zdjec ale takze z ciekawoscia i coraz wiekszym zdumieniem jak dobrze Twoje zdjecia pokazuja cos co istnieje dla wszystkich – ale tylko nieliczni umieja to dostrzec.
Archiwalne 109 i 110 fajne – ale 112 podoba mi sie bardzo - 2 odbicia (jedno budynku i drugie konstrukcji na dachu) uzupelnione przez odbicie chmury tworza dodatkowy akcent, kolory niebieskie do szarosci i lekkiej zolci plus zaokraglenie balkonow – wyszlo fajnie, chyba trudno byloby znalezc lepszy kadr....
To chyba wiekszosc z nas tak uwaza..........:grin: