Daj proszę znać, czy to poskutkowało.. ja idę tą samą drogą. Pozdrawiam!
Wersja do druku
Kolezanki i koledzy, kolejny "strzelony" przez Lider24.
Nie bede opisywal calej historii, ktora ciagnie sie od pazdziernika ubieglego roku i wyglada identycznie jak kazda inna, o ktorej wiem. Wspomne moze tylko, ze pisma o odstapieniu od umowy oraz o zwrot wplaconych 16550 zl zostaly wyslane w pierwszej polowie listopada. Jak poinformowal krakowski Rzecznik Praw Konsumenta, pisma te maja normalna skutecznosc 7 dni.. czy roboczych czy nie.. jak widzicie, nie ma to w przypadku Maszyckiego i Spolki zadnego znaczenia.. i nie, nie nazwe tego delikwenta per "Pan".. a nie chcac uzywac epitetow, jako ze to nie miejsce i dobry obyczaj tak w ogole, pozostane przy nazwisku, ktore badz co badz stalo sie dosc slawne ostatnimi czasy..
Jak rozumiem - masz już prawomocny nakaz zapłaty i prowadzisz egzekucję?
Niestety nie.. ale to dluzsza historia jest.. sprawa sie ciagnie i Maszycki ma po prostu potrojne szczescie, ze nie mieszkam w kraju i nie bardzo moge przyjechac.. juz bym tam byl
Posiadamy kontakt z osobami, które otrzymały zwrot należności od lider24 ale były to niewielkie kwoty rzędu 2 czy 3 tys zł. Z większymi kwotami jest problem, u nas dosłali drugi obiektyw jakiś czas temu dzięki czemu dług zmniejszył się poniżej 10 tys. Oczywiście znowu bez faktury czy jakiegokolwiek dokumentu zakupu, w tej sprawie będziemy działać osobno. Podobno jeśli dług jest większy niż 10 tys. warto mieć oświadczenie o uznaniu długu, takie pismo co Maszycki potwierdza, że jest winny tyle i tyle. Poniżej można spokojnie występować w postępowaniu upominawczym do sądu.
Uznanie długu warto mieć niezależnie od wysokości roszczenia.
Z tego co widac na grupie FB oraz paru innych forach, paru ludzi przycisnelo mocno i nawet wieksze kwoty zostaly zwrocone, aczkolwiek faktycznie nie pamietam, zeby ktoras przekroczyla 10 tys.
Piramida sie zawalila juz, brak przychodu z nastepnych "naiwnych" powoduje, ze Maszycki jest niewyplacalny.. tak to przynajmniej wyglada, jest jakis przychod - ktos tam odchodzi szczesliwy, ze zwrocona kasa..
Zwroci czy nie, jak wyczytalem w tym watku, wiekszosc sie zgadza - odpuscic nie mozna!!! Tacy ludzie jesli nie powinni byc zamykani (i tak wyrok bedzie w zawieszeniu, jedynie malzonka straci prace na uniwerku), to przynajmniej powinien byc sposob na wyegzekwowanie "dozywotniego zakazu prowadzenia dzialalnosci gospodarczej"
Witam,
ja dokonałem zakupu w sklepie Lider24 przez Allegro. Zamówiłem 2 sztuki Canon 7D, cena 4810zł była kusząca. Dokonałem zakupu 28 lutego, tego samego dnia zrobiłem przelew i wysłałem Canon 50D w rozliczeniu, wycenili go na 1700zł.
Przez 2 tygodnie byłem informowany o przesunięciach dostawy. 14 marca oficjalnie zrezygnowałem z zamówienia i poprosiłem o zwrot pieniędzy oraz mojego starego Canona. Okazało się, że mój stary sprzęt już sprzedali i zwrócą mi za to także pieniądze. Oczywiście powiedzieli, że muszą wystawić jakąś fakturę korygującą.
Zaczęły się moje obawy o uczciwość po odwiedzeniu forum. Dlatego postanowiłem w ostatnim dniu wg wyliczeń tych 7 dni roboczych, które potrzebują na korektę faktury, odwiedzić sklep w Pruszczu. Chciałem dopilnować, by "księgowa" o której pani mówiła przez telefon i w mailach nie spóźniła się.
Udało się, dziś kwota ponad 9000zł trafiła na moje konto. Jeśli ktoś chce więcej informacji na temat mojej wizyty to jestem do usług.
dwa razy 4810 i 1700 za 50D to trochę więcej niż "ponad 9000"
Może kolega się tak ucieszył, że odzyskał cokolwiek, że nie policzył dokładnie ;)