-
Nie żebym sie czepiał , ale jakoś z rezerwa podchodze do tych wykresow ostrości na optycznych .
Pamietam test kita 18-55 IS , wykresy piekne ( jak na cenę obiektywu ) , obiektyw osiągał 40 lini ( MTF ) tylko ja tego nie widze do dzisiaj , całe szczęście że jest też wielu użytkowników którzy też tej ostrości nie widzą , oczywiście patrząc na stosunek cena/możliwości to jest dobrze . Dlatego , testy czytam chętnie , ale zawsze zachowuje mały dystans i słucham opinii już samych użytkowników.
-
Recenzje pojawiające się w zagranicznych portalach także potwierdzają, że szkło jest wyjątkowo ostre. W sumie wszyscy tego oczekiwali w momencie premiery z gęsto-upakowanym 7D. Oby tylko nie było takich rozbieżności w jakości pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami jak jest z kitem 18-55 IS.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mjs27
Recenzje pojawiające się w zagranicznych portalach także potwierdzają, że szkło jest wyjątkowo ostre. W sumie wszyscy tego oczekiwali w momencie premiery z gęsto-upakowanym 7D. Oby tylko nie było takich rozbieżności w jakości pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami jak jest z kitem 18-55 IS.
Potwierdzam dobre recenzje na forach zagranicznych. Ponadto w styczniu ukaże się test tego obiektywu w DFV. Na razie powiedziano tylko:
"Opinia "na szybko": rzeczywiście warto go kupić z 7D."
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bigmaras
Test na optycznych pokazał rewelacyjne wyniki tego obiektywu, aż za dobre, ciekaw jestem tylko czy przypadkiem optyczni nie "stuningowali" trochę wyników. Trzeba poczekać na opinie użytkowników i fotki. W najbliższym czasie chciałem porwać się na 24-105 ale teraz to już zgłupiałem.
Podejrzewam, że nie tylko Ty ;-). Cena 15-85 baaardzo blisko 24-105/4L, zakres nawet ciekawszy pod Cropa, według testów bardziej ostry...
Też mam 50D i jednak cieszę się, że w zestawie mam 24-105. Budowa, światło i chyba najważniejsze - łatwość przejścia na FF to to, co ciągle będzie powodowało, że część osób będzie nawet do cropa wybierała to szkło.
-
Tylko w kwestii formalnej:
1.09.2009 - $800
16.12.2009 - $704
Fajnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
elfi
"Opinia "na szybko": rzeczywiście warto go kupić z 7D."
Czy jest ktoś chętny na 7D z zestawu- wziąłbym 15-85 ;-)
Faktycznie zestaw z 7D już od 8100 z f-rą a bez jeszcze taniej..
-
Napisz do mnie na PW jak to widzisz w szczegółach (ceny, termin itp.).
-
Dla wszystkich fanów 24-105 na cropie
-
zakres ciekawy, ale światło i cena to jakaś kpina. tyle.
-