Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Aaa teraz kumam, tępy jestem to nie wiem :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Jaki korpus z Sony na start? Pytasz co polecam? Zależy do czego ale na portrety czy architekturę polecę A73 a do ptaków polecę A6700, a jako ogólnie uniwersalną puszkę polecę np. A74.
Co do pierwszych wrażeń z Sony to ja je mam już dawno za sobą bo pierwszym aparatem był A6400 i nadal uważam go za bardzo dobry wybór.
Chodziło mi bardziej o to na co TY zamieniłes system Canona ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Chodziło mi bardziej o to na co TY zamieniłes system Canona ;)
A to było tak od razu pisać ale być może i ja źle zrozumiałem :roll: Do końca jeszcze nie zamieniłem ale już wyjaśniam. R6 + RF-y 70-200/2.8 + 15-35/28 + 85/2.0 sprzedałem, z Canona zostawiłem sobie jeszcze RP i RF 24-70 ale też raczej sprzedam chociaż nie mam jakiegoś parcia aby się pozbywać powyższego. Z Sony zakupiłem A7RV + Zeiss 55 + 24-105G no i 200-600 (jeszcze nie dotarło).
Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio -Ale dlaczego ?
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
A to było tak od razu pisać ale być może i ja źle zrozumiałem :roll: Do końca jeszcze nie zamieniłem ale już wyjaśniam. R6 + RF-y 70-200/2.8 + 15-35/28 + 85/2.0 sprzedałem, z Canona zostawiłem sobie jeszcze RP i RF 24-70 ale też raczej sprzedam chociaż nie mam jakiegoś parcia aby się pozbywać powyższego. Z Sony zakupiłem A7RV + Zeiss 55 + 24-105G no i 200-600 (jeszcze nie dotarło).
Dzieki. Puszka zapowiada się topowo,gratuluje. Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się? Ciekaw jestem spostrzezeń :) Pozdro.
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się?
Oczywiście, że zostanie. Każdy, kto przeszedł na sony tkwi na tym forum jak drzazga w d. Żeby przekonywać, jakiego wspaniałego wyboru dokonał. Przekonywać siebie głównie.
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Dzieki. Puszka zapowiada się topowo,gratuluje. Będziesz cos pisał jeszcze na tym forum czy przenosisz się? Ciekaw jestem spostrzezeń :) Pozdro.
Proszę bardzo, a dlaczego to miałbym uciekać z forum skoro mam jeszcze masę ciekawych zdjęć i doświadczeń z Canona? Nie mam takiej potrzeby aby się wynosić a jestem tutaj już dość długo, nie zawsze się dzielę zdjęciami ale coś tam sensownego czasami napiszę :mrgreen:
@Eberloth Smutek i frustracja wylewa się z Twojej wypowiedzi. Może zmień system to świat stanie się znów piękny a Ty uśmiechnięty?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Oczywiście, że zostanie. Każdy, kto przeszedł na sony tkwi na tym forum jak drzazga w d. Żeby przekonywać, jakiego wspaniałego wyboru dokonał. Przekonywać siebie głównie.
Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Bo mogą ;). Tak samo są migracje w odwrotną stronę - znam takich. W wielu przypadkach są to klasyczni "sprzętowcy" dla których wartość artystyczna zdjęcia jest wyrażeniem nie zawierającym żadnej konkretnej treści, bo nie da się jej ocenić w sposób liczbowy. Za to studiują zawzięcie tabelki, wykresy, statystyki itd.
Natomiast jak się wspomni, że ta zmiana sprzętu rewolucji nie zrobiła i może idź pooglądać jakieś wystawy i zobacz jak inni to robią, może poczytaj trochę o kompozycji i czystości kadry, może skocz na jakieś warsztaty, pojeździj na jakieś spotkania i pogadaj z lepszymi, zmień technikę... to jest obraza bo przecież ma już stronę z photography w nazwie. Niestety z osobami zapatrzonymi w technikę dyskusji dużej nie ma najczęściej...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Trafne spostrzeżenie.
Wracając do tematu to gość gani i chwali Canona za wszystko jednocześnie, jak księżniczka na ziarnku grochu. Ostatecznie problemem był RF100-500 który z założonym extenderem nie mieścił się w jego torbie i tego już nie mógł pochwalić więc podziękował Canonowi.