jeżeli chcesz DODATKOWO album to +2000 ...funtów :wink:
Wersja do druku
A co jest złego w tym że zostawia się młodym wybór albumu? Z resztą dla nich wyklejanie go to też frajda. Ja stawiam sprawę jasno na pierwszej rozmowie, albo odbitki, albo fotoksiążka nie rozumiem co w tym nagannego?
Nie napisałem, że danie wyboru to coś nagannego, to jest jak najbardziej OK i uczciwe przedstawienie sprawy (wolałbym jednak panku dostać zdjęcia w pudełku i album przez Ciebie polecany i wybrany przez młodych, żeby nie zabrać im przyjemności wklejania zdjęć. Skąd wiesz, gdzie Twoje obrabiane godzinami prace trafią). Napisałem, że kłóci mi się z jakością produktu oddanie klientom płacącym górę kasy, zdjęć w pudełku. Moim zdaniem to pokazanie klientom, że po zapłaceniu ma się ich w okolicach miejsca zwanego w łacinie gluteus maximus. To tak jak kupić porsche bez lusterek. Płacisz dużo, dużo wymagasz w każdym względzie.
nie , to jak kupić porche bez ceramicznych hamulców , po prostu opcja dodatkowa
:lol:
:lol:
Nie zdarzyło mi się oddać klientowi zdjęć reportażowych ślubnych lub plenerowych w kopercie. Przecież to obciach.
W kopercie to ja mogę oddać co najwyżej zdjęcia komunijne z kościoła po parę/kilkanascie złotych za sztukę.
Trzeba tak sobie skalkulować ofertę, aby w miarę przyzwoity album można było dorzucić. Chyba, że klient chce coś wyjątkowego, wtedy inna sprawa.
Poza tym daj klientowi zbyt duży wybór, to cię zamęczy brakiem zdecydowania, zmienianiem zdania, itp8)
Ja nie daję albumów z premedytacją i zachęcam do fotoksiążek, nie lubię tradycyjnych albumów i i tak większość moich klientów wybiera fotoksiążkę niż odbitki.
Obciach to jest oddać to, co niektórzy oddają. Nawet najładniej opakowana kupa nie zmieni zapachu i konsystencji.
A ludzie niech mają wolny wybór, czy chcą album za 1000zł i sami wybierają gatunek skóry i szczegóły wykończenia, czy najtańszy z możliwych album, byle tylko nie rozleciał się przy pierwszym oglądaniu.
Chyba nie ma sensu licytować się tutaj co kto oddaje i jaki z tego powodu jest wspaniały. I tak każdy z nas wie najlepiej. A w końcu nasz spór tak czy inaczej rozwiązują Młodzi swoimi portfelami.
Czeka mnie wklejenie 100 zdjęć 20x30 do albumu, będzie parę godzin przedszkola ;)
Kolejni klienci zażyczyli sobie pusty album i osobno odbitki, więc przydałoby się jakieś ładne pudełko. Niestety dostępne w klepach są na rozmiar 13x18 max. Gdzie kupić ładne pudełko na rozmiar 15x21 oraz 20x30?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...storage/10550/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.twenga.pl/dir-Fotografia,...lko-na-zdjecia