Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu
Jako że się nie znam to się wypowiem. Niestety nie. Sztuczna, nienaturalna poza. Za duże ramię, złe ustawienie, może nie ta ogniskowa. Jak dla mnie za bardzo idziesz w technikalnia (świecenie, setup itp.). 83 to chyba najlepsze jakie widzę na tej stronie.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Jako że się nie znam to się wypowiem. Niestety nie. Sztuczna, nienaturalna poza. Za duże ramię, złe ustawienie, może nie ta ogniskowa. Jak dla mnie za bardzo idziesz w technikalnia (świecenie, setup itp.). 83 to chyba najlepsze jakie widzę na tej stronie.
Hmmm... koleżanka jest teższej postury, bardzo możliwe że nieprawidlowo się ustawiłem w stosunku do modelki ale nie mogłem znaleźć takiego kąta który by choć trochę ukrył ( wyszczuplil) jej figurę [emoji57].
Co do ogniskowej to działam cały czas na C50mm, ale na moim apsc to jest 80mm.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
1 załącznik(ów)
2 załącznik(ów)
Jaka to odległość?
Ramię i nos jest strasznie wyeksponowane.
Szkoda, po poza zaczyna być naturalna, inscenizacja stylowa ...
Cytat:
Zamieszczone przez
cosinus
Jaka to odległość?
Ramię i nos jest strasznie wyeksponowane.
Szkoda, po poza zaczyna być naturalna, inscenizacja stylowa ...
Hej, odległość była około 1.5 metra.. wyeksponowanie nosa to może kwestia też d&b. W każdym razie nie mam pomysłu jak uzyskać efekt mniejszego nosa[emoji853].
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Hej, odległość była około 1.5 metra.. wyeksponowanie nosa to może kwestia też d&b. W każdym razie nie mam pomysłu jak uzyskać efekt mniejszego nosa[emoji853].
Nawet na nos Barbry Streisad znalazły się sposoby ...
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
cosinus
Nawet na nos Barbry Streisad znalazły się sposoby ...
zmieniłem trochę układ cieni...
Załącznik 5165
Przerysowania są efektem małej odległości od modela. Ja używam 85mm i aż wychodzę z pokoju na korytarz by mieć te 4-5 metry.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Przerysowania są efektem małej odległości od modela. Ja używam 85mm i aż wychodzę z pokoju na korytarz by mieć te 4-5 metry.
Czyli sugerujesz żeby zmienić ogniskową? Po przeliczeniu na APSC ogniskowa wychodzi 80mm
--- Kolejny post ---
88.
Załącznik 5169
--- Kolejny post ---