Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
JEst to wysoce prawdopodobne. Wiem od bardziej obeznanych w sztuce fotografii, którzy nawet posiadają tego typu zoom, że są gorsze i lepsze egzemplarze, choć to L.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc
Po przejściu z cropa na 6d to szkło stało się moim głównym. Waga zestawu niestety powala, ale przymknięte do f4 daje dobre rezultaty.
Zamien na nowe f/4 ze stabilizacja. Bedzie lżej, taniej, ostrzej :)
I ciemniej i bez podwojnej precyzji :-(
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
mirco
Może mam mniejsze wymagania, ale ja jestem f2,8 zadowolony.
Miałem kilka egzemplarzy tego szkła i każdy był mało ostry na przysłonach 24-35, a w szczególności na 24 i przymknięcie do f4 niewiele pomagało. Nie wierzę w cudowne wersje tego szkła i jego mega ostrość.
ale czy to wątek o szkłach ?
Cytat:
Zamieszczone przez
mirco
Słyszałem natomiast plotki bo byłem na kupniei 70-200 f4 IS, że on nie współpracuje dobrze z 6D. Ponoć AF długo szuka i jeździ od początku do końca. Ale trzeba to sprawdzić na szerszej grupie.
Potwierdzam, jest problem z 70-200f4IS, AF działa powoli tak, że od końca do końca kręci w ok. 15 sekund, do tego mieli jakby szukał celu i nie da się z tym pracować. Może to kwestia softu, ale jak na tą chwilę dwie sztuki podłączyłem i jest to samo, więc trzeba czekać na reakcję Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
Shrek
Potwierdzam, jest problem z 70-200f4IS, AF działa powoli tak, że od końca do końca kręci w ok. 15 sekund, do tego mieli jakby szukał celu i nie da się z tym pracować. Może to kwestia softu, ale jak na tą chwilę dwie sztuki podłączyłem i jest to samo, więc trzeba czekać na reakcję Canona.
O to słabo, bo myślałem od jakiegoś czasu o tym szkle, a na FF czasem jednak potrzebuję długiego końca. Wychodzi na to, że trzeba poczekać na jakieś poprawki w firmware...
Cytat:
Zamieszczone przez
Shrek
Tester firmowy nie dotestował, pytałeś w serwisie? już wiedzą (i idą w zaparte że jest dobrze a będzie jeszcze lepiej) czy jeszcze żyją w błogiej nieświadomości.
Cytat:
Zamieszczone przez
Shrek
U mnie tego nie ma. Ostrzy normalnie.
Czy 6d można podłączyć po wi-fi do komputera. Czy będę miał wtedy podgląd zdjęć tak jak po kablu.
Sent from my iPhone using Tapatalk