Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Dawajcie te Rawy portretowe :)) z chęcią sam zobaczę :)
Ot. Połowa Polski wychodzi na dwór, a druga połowa idzie na pole. I nie ma w tym nic dziwnego
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Hmmm kolega ma 6D ale problem jest z dworem...
Wytalkowane z GT-I9100
Napisal wyraznie na dworze a nie we dworze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Napisal wyraznie na dworze a nie we dworze.
Albo na polu a nie w polu :D
Wytalkowane z GT-I9100
Cytat:
Zamieszczone przez
marjo
Ja dzięki koledze Cichemu zaopatrzyłem się w ostatnią dostępną w Polsce szybę Larmor GGS :D do Canona 6D i to rozwiązanie mi się bardzo podoba (łatwy montaż, nie odstaje, porządnie się trzyma i nie widać że cokolwiek jest przyklejone).
Natomiast zakupiłem gripa Newell i... niby jest ok, nie trzeszczy, pasuje, chodzi ale wcześniej z Canonem 650D miałem Phottixa i jednak tamten był trochę jakby solidniejszy, sztywniejszy (może dlatego że mniejszy) i główne kółko w Phottixie stawiało większy opór- w Newellu trochę za lekko chodzi jak na mój gust.
Jakoś będę żył z Newell-em :roll: ale jakbym drugi raz kupował wybrałbym Phottixa.
No właśnie, co z tym Larmorem? Chciałem kupić, bo też mam lekką ryskę, a tu kicha. W Infoto mówią, że będzie w przyszłym tygodniu...
Larmor do 6D wysprzedał się w całej Polsce. Trzeba czekać
Nie boicie się tych podróbek gripa za 2-3 stówy zakładać do body za kilka tysi ? Bo na forum Nikona kilku osobom te tańsze pociągneły za sobą drogie body na tamtem świat.
A oryginalny daje jakąś gwarancję? Poczytaj na forum...
Używałem gripa firmy Newell do Canon 600d, byłem bardzo zadowolony, nigdy nie sprawiał mi żadnych problemów. Po zakupie 6D również dokupiłem grip nie oryginalny. Sprawuje się jak na razie (zdaję sobię sprawę, ze dość krótki okres czasu) wyśmienicie.
Ale na dworze czy w polu?:D
Wytalkowane z GT-I9100