Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Ja dzięki koledze Cichemu zaopatrzyłem się w ostatnią dostępną w Polsce szybę Larmor GGS :D do Canona 6D i to rozwiązanie mi się bardzo podoba (łatwy montaż, nie odstaje, porządnie się trzyma i nie widać że cokolwiek jest przyklejone).
Natomiast zakupiłem gripa Newell i... niby jest ok, nie trzeszczy, pasuje, chodzi ale wcześniej z Canonem 650D miałem Phottixa i jednak tamten był trochę jakby solidniejszy, sztywniejszy (może dlatego że mniejszy) i główne kółko w Phottixie stawiało większy opór- w Newellu trochę za lekko chodzi jak na mój gust.
Jakoś będę żył z Newell-em :roll: ale jakbym drugi raz kupował wybrałbym Phottixa.
Po kilku miesiącach użytkowania 6d, stwierdzam,że lepsze puszki chyba musiały by same za mną chodzić bym zamienił na wyższy model. Żadną puszką nie zrobię lepszego zdjęcia niż tą którą posiadam obecnie:) Oczywiście to moja opinia, oparta na typie zdjęć jakie robię.
Witam,
również w dniu dzisiejszym dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy 6D, jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony wydajnością AF oraz niskim poziomem szumu. Moja 50 1.4 oraz 85 1.8 jakby dostały nowe życie. Nie mogę się doczekać sesji w plenerze.
Cytat:
Zamieszczone przez
kuuubu
Czy jest możliwość aby ktoś z Was wrzucił gołe Rawy prosto z puszki ? ...najlepiej zrobione na dworze.
Hmmm kolega ma 6D ale problem jest z dworem...
Wytalkowane z GT-I9100
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Hmmm kolega ma 6D ale problem jest z dworem...
Wytalkowane z GT-I9100
Boi się swoją puszkę zabrać na zewnątrz?
Gesendet von meinem GT-N7100 mit Tapatalk 2
Moze nie ma żadnego dworu w okolicy :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
luciferi
Moze nie ma żadnego dworu w okolicy :-)
Przecież o tym mówiłem...
Wytalkowane z GT-I9100
Wyjaśniam tym co nie znaja dobrze języka polskiego, że "na dworze" oznacza to samo co po francusku "en plein air".
Lepiej na polu niż na powietrzu. Chyba , że chodzi o "aerial photography".