;) powiedzmy od 800 do 3200
Wersja do druku
Zawsze się dziwiłem po co te rogi w wizjerze 5D II widać 6D też to ma. Nie miałem 6D w ręce ale patrząc na zdjęcia, wizjer bardziej wystaje więc powinien być wygodniejszy.
To są działania marketingowe zachęcające do zmiany na nowszy model, wystarczy popatrzeć na serię 1D, tam wizjer od lat wystaje za puszkę.
Mnie sie wczoraj z kolei wifi przydalo. Przegralem sobie rawa do telefonu, bo mlodzi chcieli jedno obrobione zdjecie na szybko :)
--- Kolejny post ---
I co w tel. obrabiales...:)
Sent from my iPhone using Tapatalk
W chmurze, pewnie obrobił :-)
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Chyba nie.
Niestety w trybie Av i Auto ISO z lampą 6D nigdy nie ustawi ISO wyzszego niż 400, choćby wynikało niedoswietlenie. Co jest raczej błędem.
Najbliższe co możesz ustawić jesli chcesz kontrolować czas to Tv z opcją Safety Shift na ISO. Wtedy ISO wzrośnie ponad 400, nawet z lampą.
Co to jest opcja Safety Shift na ISO ?
To jest Custom Function, która ustawia co ma puszka robić jeżeli automat nie jest w stanie uzyskać prwawidłowego naswietlenia w Av, Tv, albo P. Wtedy nie robi nic, albo zmienia manualnie ustawiony przez użytkownika parametr (przysłona, czas, albo ISO - nawet z lampą).
W zeszłym tygodniu w piątek dotarło do mnie kilka sztuk oryginalnej folii Brando prosto z HK, oczywiście przeznaczonej dla 6D. Folia jest tylko na tylni monitor LCD. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem, niech szuka mojej ksywy na Allegro.
A warto mieć coś założone na tylni monitor LCD. Bo wystarczyło raptem kilkanaście dni użytkowania bez żadnej ochrony, i już się trochę porysował. Na szczęście tylko przy jednej z krawędzi:
Oczywiście jest to duże powiększenie, normalnie nie wygląda to aż tak tragicznie. Szczerze mówiąc kompletnie nie wiem co mogło to spowodować, możliwe że klips od paska. Teraz już oczywiście folia jest nałożona i mam święty spokój, szkoda że nie dane mi było posiadać jej od samego początku.